Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Franse regering gaat retailers controleren op eerlijke prijzen

De Franse minister van Financiƫn, Bruno Le Maire, heeft aangekondigd dat er plannen in de maak zijn om de controle op grote Franse en Europese retailers te intensiveren. Dit initiatief is bedoeld om ervoor te zorgen dat zij voldoen aan wetgeving die gericht is op het waarborgen van eerlijke prijzen voor Franse boeren en telers. Deze maatregel komt op een moment dat Frankrijk tracht de ontevredenheid onder boeren aan te pakken. De boeren, die de grootste landbouwsector in de EU vertegenwoordigen, stellen dat ze onderbetaald worden. Ondanks de inspanningen van de overheid en retailers om de voedselinflatie te verminderen, hebben veel boeren nog steeds moeite om hun kosten te dekken.

In een gesprek met de Franse radio CNews/Europe 1 kondigde Le Maire aan dat hij van plan is 500 inspecties uit te voeren bij vijf grote retailers om te waarborgen dat de EGALIM-wet, die tot doel heeft eerlijke prijzen voor boeren te waarborgen, wordt nageleefd. Daarnaast heeft hij de intentie specifieke controles uit te voeren met betrekking tot Europese inkoopallianties in de retailsector in het kader van EGALIM.

Le Maire waarschuwde dat Frankrijk boetes tot 2% van de omzet zal opleggen aan foodretailers die er niet in slagen om Franse boeren eerlijke prijzen te bieden onder de EGALIM-wet. Hij onthulde ook dat formele verzoeken waren gestuurd naar "vier industriƫle groepen" die verdacht worden van niet-naleving van de wet, eraan toevoegend dat "als we gelijk krijgen, ze zwaar gesanctioneerd zullen worden tot 2% van hun omzet."

Bron: reuters.com

Publicatiedatum: