Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Gert Lukassen, Lukassen AGF:

"Spaanse sinaasappelen en komkommers voor de Hollandse klok, ik vind het van de zotte”

Tholen - "Ik vind het van de zotte dat er vandaag de dag sinaasappelen en ander importfruit door onze veilingen worden verkocht. Ik kan er niet over uit." Aan het woord is Gert Lukassen, pater familias van Lukassen AGF uit Nieuwegein. Hij maakt zich zorgen over de ontwikkelingen in de AGF-wereld en vindt vooral het aanbieden van importproduct op de veilingen discutabel.

"Veiling ZON is ermee begonnen en ook op Zaltbommel en bij The Greenery gebeurt het vandaag de dag steeds vaker. Naast importgroenten worden er zelfs al sinaasappelen op de Hollandse veilingen geveild. Ik vind het een schande. Vroeger was het uniek als de eerste Nederlandse komkommers voor de klok kwamen, tegenwoordig veilen ze er gewoon Spaanse naast. Ik kan er niet over uit. Als ik tuinder was zou ik meteen stoppen om de Hollandse producten naar de veiling te brengen."

"Het ontbreekt er nog maar net aan dat ze geen bananen gaan veilen. Maar waarom? Schoenmaker blijf bij je leest en gun een importeur ook z'n boterham. Wij hebben het op het ogenblik echt niet zo makkelijk. Maar de groenteboeren die bij ons hun handel komen halen, hebben nu hun importfruit ook al op de veiling gekocht. We hebben 24 vrachtwagens rondrijden, maar op deze manier kunnen we de helft er wel uitgooien."

Voor meer informatie:
Gert Lukassen
G.H. Lukassen & Zn
Mob: 065 333 0119
info@lukassenagf.nl
www.lukassenagf.nl