Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Korte keten meest voorkomende verbredingsactiviteit in België

Korte keten is de meest voorkomende verbredingsactiviteit, blijkt uit cijfers van Statbel. Land- en tuinbouwers kunnen een subsidie krijgen voor het opnemen van een zorgtaak op hun bedrijf. Er zijn in 2023 in Vlaanderen 94 kijkboerderijen aangesloten bij Plattelandsklassen vzw, goed voor een toename van 18% ten opzichte van 2016. Dat is een erkend centrum voor landbouweducatie. Naast kijkboerderijen, die een specifiek educatief aanbod uitbouwen, zijn er ook andere educatieve hoeves en nabijheidsboerderijen (42 in 2023) die groepen ontvangen.

VLAM houdt met ‘Recht van bij de boer’ een online databank van korteketenverkooppunten bij. In juli 2023 zijn er ruim 1.600 verkooppunten geregistreerd. Zo zijn er 717 hoevewinkels, 285 afhaalpunten en 245 automaten. Op veel van deze verkooppunten worden producten verkocht van meerdere producenten. In onderstaande tabel is een overzicht te zien van het aantal verkooppunten in 2023.
Bron: Recht van bij de boer (VLAM) - data juni 2023.

Bron: Departement Landbouw & Visserij

Publicatiedatum: