Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Lening voor uitbreiding Spaanse vertical farm

AloAlto, een Spaans bedrijf gespecialiseerd in vertical farming, heeft een lening van €195.000 ontvangen. De financiering wordt gebruikt om de capaciteit te vergroten en nieuwe productlijnen te openen. Daarnaast wil het bedrijf de mogelijkheden rondom energie-efficiëntie verkennen.

"We ontwikkelen een oplossing die natuurlijke energiebronnen verder integreert in onze tuinbouw. Bovendien voeren we R&D uit op de teelt van nieuwe gewassen en het toepassen van systeeminnovaties om gewassen beter te laten groeien," vertelt Alejandro Casacuberta Torello, mede-oprichter van Aloalto.

De oprichters van AloAlto

Uitbreidingsplannen?
"Dit staat zeker op de agenda. Eerst willen we echter het volume en tractie uitbreiden. Na de Product-Market Fit (PMF) kijken we naar uitbreiding in andere landen. Aan welke projecten werkt het bedrijf nog meer? Neotech CDTI is een interessante subsidie om aan te vragen om onze technologische toepassingen verder uit te breiden," bevestigt Alejandro.

Financiële achtergrond
Ze kozen ervoor om in te schrijven op AgroInnpulso. Dat is een financiering gericht op het bevorderen van de digitale transformatie van bedrijven in de tuinbouwsector en landelijke gebieden. De fondsen hiervoor komen van het ministerie van Landbouw. Ze worden beheerd door Enisa con el emprendimiento innovador.

Voor meer informatie:
AloAlto
hello@aloaltofoods.com
aloaltofoods.com

Publicatiedatum: