Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Alleen vereenvoudiging overdracht gefaseerde oplevering"

Stekker niet uit glastuinbouwproject Deurne

Tholen – Deurne trekt de stekker uit het glastuinbouwproject, berichtte het Eindhovens Dagblad. Dit betekent alleen niet dat er daarmee een einde komt aan het glastuinbouwproject, legt Herwi Rijsdijk van Tuinbouwvestiging Deurne uit. “Er is door de gemeente voorgesteld het project vroegtijdig over te dragen aan de provincie Noord-Brabant. Op die manier wordt gezorgd dat de overdracht van een groot project waaraan op dit moment gewerkt wordt ook in de toekomst eenvoudig blijft.”

Volgens planning zou de overdracht eind 2019 plaatsvinden. De provincie zou de grond dan namelijk overnemen tegen kostprijs als zou blijken dat het project niet klaar zou zijn. Al meer dan tien jaar wordt er gewerkt aan de realisatie van Tuinbouwvestiging Deurne. Onder andere vanwege de ligging nabij natuurgebied Natura 2000 bleek de ontwikkeling niet eenvoudig. Zo ontstond er vertraging door strenge vergunningseisen over stikstofemissie. Door nu de mogelijkheden voor aardwarmte te onderzoeken, proberen de projectontwikkelaars dit probleem te ondervangen.


Voorlopig ontwerp van de contouren van de kavels. 

“We zijn nu bezig met een groot project van tientallen hectares dat in fases opgeleverd zal worden”, verduidelijkt Herwi. “Omdat de volledige oplevering niet voor 2020 gehaald zou worden, is door gemeente Deurne voorgesteld het hele project nu alvast over te dragen. Anders zouden wij de eerste fase alvast opleveren en zouden de volgende fases in de jaren daarna door de provincie worden gedaan. Dit zou het nodeloos ingewikkeld maken. Je zou kunnen zeggen dat het project wordt voortgezet, alleen met een andere eigenaar.”

Voor meer informatie:
Tuinbouwvestiging Deurne B.V.
www.tuinbouwvestigingdeurne.nl  
info@tuinbouwvestigingdeurne.nl  

Herwi Rijsdijk
06-51618130