Hoofd Teelt / Teeltspecialist Tomaten - Italië

Bedrijf:  FRI-EL Green House
Regio: Noord Oost Italië

Iets voor jou? Aan de slag bij het meest moderne en ambitieuze tomatenbedrijf in Italië. 3 of 4 jaar goed betaald tomaten telen in een 20 hectare groot modern glastuinbouwbedrijf met LED belichting. Samenwerken met collega’s van Team FRI-EL Green House, de situatie en teeltomstandigheden leren kennen, kennis overdragen en met elkaar steeds betere productieresultaten neerzetten. Regelmatig twee van Nederlands beste adviseurs tot je beschikking (teelt en biologie). Een prachtige uitdaging voor jou, dichtbij de Adriatische kust aan de slag als

Hoofd Teelt / Teeltspecialist Tomaten – Italië

Kennis en ervaring inzetten, internationale ervaring opdoen binnen Europa.


Jouw functie:

In 2020 ga je al vast meedraaien in de 5e tomatenteelt in het eerder gerealiseerde 10 hectare moderne glastuinbouwbedrijf te Ostellato. Je leert de lokale klimaatomstandigheden kennen en om te gaan met de bedrijfsspecifieke klimaat- en watertechnische installaties. Je helpt de teeltomstandigheden te verbeteren, de gewasgroei, productie en kwaliteit te optimaliseren. Allemaal in aanloop naar 2021 waarin jij de teelt van verschillende tomatentypes in de dan splinternieuw gerealiseerde kas van 20 hectare realiseert.

Zelf de teeltstrategie bepalen en uitvoeren. Het hoofd arbeid zorgt op jouw instructie voor de uitvoering van handelingen aan het gewas. Je houdt nauw contact met jouw biologisch specialist, hebt een scherp oog voor een vitaal en gezond gewas.


Wat zoeken we:

  • Iemand met kennis en ervaring in het telen van tomaten;
  • HBO werk- en denkniveau, een open leergierige houding en gedreven goede resultaten te behalen;
  • Goede communicatieve vaardigheden, beheersing van de Engelse taal om met collega’s te communiceren;
  • De interesse en bereidheid om kennis te delen om het teeltteam van FRI-EL Green House op een hoger niveau te brengen en de onderlinge samenwerking verder te ontwikkelen.


Als jij die bevlogen tomatenteler/People manager bent, als je graag met geïnteresseerde en gedreven mensen werkt dan is deze ‘bouwfunctie’ bij dit ambitieuze familiebedrijf een unieke kans voor jou.
Moet je er natuurlijk wel voor open staan en in de gelegenheid zijn je voor een aantal jaren in Noord Italië te vestigen. Goed: als je affiniteit hebt met Italië, je geïnteresseerd bent in andere mensen en culturen, je van lekkere Italiaanse gerechten, wijn en outdoor activiteiten houdt: dat komt er allemaal zomaar bij, als ‘bonus’ bij deze mogelijkheid.

 

Werken bij FRI-EL Green House:

Voor het uitbouwen van het bedrijf hecht de familie Gostner aan de inzet van de juiste technologie, richt zij het bedrijf in als lerende organisatie en wordt de benodigde kennis binnengehaald. Alles wat je nodig hebt is beschikbaar of kun je aanschaffen. In de vaste ploeg van telers, teelt- en biologisch medewerkers heerst teamgeest.
De 2 Nederlandse adviseurs (teelt- en biologie/gewasbescherming) maken deel uit van dit hechte team, net als enkele familie leden, de eigenaren die meewerken in de onderneming en rechtstreeks betrokken zijn bij de teelt.

Inmiddels heeft de familie Gostner enkele jaren ervaring opgedaan met het jaarrond telen van tomaten onder glas. Het bewustzijn is er om het team uit te breiden met een uitstekende tomatenteler en daarmee de best denkbare uitgangspositie te creëren om de uitbreiding te realiseren. Momenteel wordt er op een oppervlakte van 1 hectare kas een reeks van diverse LED lampen getest. Kom jouw kennis inbrengen en laat jouw stem gelden met welke van de LED lampen jij ‘jouw’ bedrijf wilt inrichten om straks mooie resultaten te boeken. 

Ferry Klap en Astrid van der Knaap zeggen beiden over dit bedrijf:
‘Dit is echt een mooi bedrijf, fijne mensen om mee te werken, een hecht team wat gretig is om kennis op te doen. ‘Aan de slag als teler bij dit bedrijf is een unieke kans voor iemand met Nederlandse kennis en ervaring: je kunt veel toevoegen , het verschil maken’. 


Het aanbod:

  • Een stevig uitdagende eindverantwoordelijke teeltfunctie bij een modern bedrijf in Italië;
  • Een opstap naar een straks weer volgende nationale of internationale functie bij een grote onderneming;
  • Of als een interessante volgende fase in jouw teelt carrière;
  • Een betrokken en gedreven team Engels sprekende collega’s (lokale medewerkers/kaderleden), meewerkende familieleden en een ervaren goed opgeleide agronoom/teler als jouw rechterhand;
  • Een bij het belang van de functie passend salaris en overige arbeidsvoorwaarden.


Iets over de omgeving:

In minder dan 2 uur vliegen ben je op de luchthaven van Bologna, waarna je in een uur rijden FRI-EL Green House bereikt. Andere steden in de omgeving van Ostellato zijn Ferrara en Venetië. Verder bevinden zich voor ontspanning in de buurt: zon, zee en strand, leuke Italiaanse dorpjes, de genoemde steden, twee natuur parken en van alles meer. In deze omgeving wonen en werken is wonen en werken in het Noordelijke deel van Italië met alle Westerse voorzieningen beschikbaar. Scholen voor eventuele kinderen, volop mogelijkheden voor ontspanning, lekker eten, allerlei outdoor activiteiten in de natuur (incl. bergen) en dingen te doen ook voor je partner als die mee komt.


Meer weten?

Bekijk de uitgebreide bedrijfspagina met veel foto’s en achtergrondinformatie op de MovetoCatch website:
https://movetocatch.nl/bedrijven/fresh-guru/
En bekijk de vacaturepagina, ook met veel foto’s:
https://movetocatch.nl/vacatures/hoofd-teelt-teeltspecialist-tomaten-italie/

 

Interesse?
Onderzoeken of dit waardevolle avontuur iets voor jou of jullie is? Bel app of mail voor meer informatie: jobkuyvenhoven@movetocatch.nl of 06-52601456.

Of kom een kopje espresso drinken, dan vertel ik je van alles over de familie Gostner, het bedrijf en de ambitieuze plannen.

 

Een kennismaking met de Nederlandse bij FRI-EL Green House betrokken adviseurs en uiteraard een bezoek aan het bedrijf te Italië, een kennismaking met je aanstaande collega’s: maakt allemaal onderdeel uit van jouw oriëntatie op bedrijf en functie. 

 


© GroentenNieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven