Business Development Manager

Iedereen weet jou te vinden; als een lopende encyclopedie weet jij antwoord op de meest uiteenlopende vragen. Jij weet wat er gebeurt in de wereld en hebt een gigantisch netwerk. Met jouw fingerspitzengefühl weet jij exact wat er gebeurt in de markt en daarnaast vind je het belangrijk een verschil te maken in de wereld. Klinkt goed? Wacht niet langer en bekijk snel of deze baan jou past!

Business Development Manager

Als onze Business Development Manager verzamel je informatie over en analyseer je de marktontwikkelingen op ons werkveld. Wat zijn de meest recente productontwikkelingen? Welke eisen stellen de klanten tegenwoordig? Waar zijn onze concurrenten mee bezig? Jij weet dit als geen ander en dankzij jouw netwerk ben je altijd van de laatste trends op de hoogte. Jij weet deze info om te zetten in concrete actieplannen en formuleert bedrijfsdoelen voor de lange termijn, maar óók voor het komende kwartaal.


Ben jij onze ideale kandidaat?

Opleiding

Je hebt minimaal HBO werk- en denkniveau.  Aantoonbare kennis van onze sector is een grote pré.

Ervaring

Je hebt 5 tot 10 jaar ervaring in de agrarische sector. Bij voorkeur in een sales, business development of commerciële rol in de zaden- of groenten industrie.

Skills

Je hebt een commerciële focus en goede communicatieve en sociale vaardigheden. Je collega's werken graag met je samen en kunnen altijd op je bouwen. Je bent een echte teamspeler! Je weet je weg te vinden in de markt en je bent analytisch heel sterk. Prioriteren van je werk is voor jou geen probleem.

Persoonlijkheid

Je kunt goed luisteren en bent een zelf-starter. Je zegt wat je doet en je doet wat je zegt. Je vindt het belangrijk een verschil te maken; zowel voor de wereld als voor de mensen om je heen.

Talen

De Nederlandse en Engelse taal kennen voor jou geen geheimen, zowel in woord als geschrift.


Wat krijg je er voor terug?

Een fantastische kans om je werkervaring uit te bouwen in een unieke organisatie waar je veel ruimte en verantwoordelijkheid krijgt. Je gaat werken in een team van zo’n 75 leuke, inspirerende en bevlogen collega’s. Een heel divers team bovendien; van net-afgestudeerden tot de echte ‘goeroe’s’ in het vak en alles ertussenin. Wil je vast een paar collega’s beter leren kennen? Kijk dan op People of Pop Vriend.

Naast een prachtige werkplek in het mooiste en meest duurzame bedrijfspand van West-Friesland, inclusief een fijn lunchcafé en de lekkere cappuccino’s van Andijk, krijg je de mogelijkheid om jezelf te blijven ontwikkelen in je vakgebied. We hebben een no-nonsense werkmentaliteit en een informele bedrijfscultuur, een andere manier om te zeggen dat er veel gelachen wordt bij Pop Vriend Seeds.


Overtuigd?

Zie jij het zitten om je carrière te boosten bij Pop Vriend Seeds? Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met Laura Luken op telefoonnummer 0228-591462, of per e-mail: lluken@popvriendseeds.nl. Solliciteer door op onderstaande knop 'Reageer nu' te klikken.


Jouw werkweek als Business Development Manager bij Pop Vriend Seeds

Nadat je met je collega's bent bijgepraat over het weekend, start je de maandag met een meeting om informatie te verzamelen over ons Product Pricing Systeem. Daarna evalueer je het productassortiment in het ERP-systeem. Je gaat het pricing systeem de komende maanden verbeteren, dus die informatie komt goed van pas!

Het is dinsdag en je hebt er zin in want je hebt straks een meeting met je collega's van Sales en R&D. Jouw uitdaging is om erachter te komen hoe Pop Vriend zijn veredelingsprogramma's en services op dit moment naar klanten presenteert. En gaat daarna de vertaalslag maken hoe dit te verbeteren op de lange termijn. Je onderzoekt gelijk of je hierbij ook gebruik kunt maken van de laatste ontwikkelingen op de wereld. Je ving laatst toevallig iets op over de wereldwijde 1-daagse bezorgservice van Amazon.com. Wie weet kunnen wij zoiets ook wel inzetten voor de zadenwereld? 

Het is alweer woensdag, de week is doormidden. We leveren aan meer dan 100 landen over de hele wereld. Alle landen dealen met verschillende wet- en regelgeving met betrekking tot product labels en handelsdocumenten. Vandaag ga je uitzoeken of hier nog verbeteringen in te behalen zijn. Dit doe je natuurlijk niet alleen, het team zit al op je te wachten als je de meetingroom in komt met je een lekker bakkie uit het café.

Op donderdag ontmoet je één van de Key Accountmanagers en ga je in gesprek hoe we onze nieuwe rassen bij de dochterondernemingen van deze key account onder de aandacht kunnen krijgen.

Vrijdag, de dag om alle info die je deze week hebt verzameld te verwerken en analyseren. Het is een goeie week geweest dus rond een uur of half 5 begeef je je voor een welverdiend drankje naar het pakhuis voor de wekelijkse borrel!


Reageer nu© GroentenNieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven