Docent Teelt

Hogeschool Inholland is op zoek naar een

Docent Teelt

 

Jouw meerwaarde

Heb jij, als docent Teelt, de ambitie om studenten voor te bereiden én door te ontwikkelen in hun carrière binnen de interessante wereld van Tuinbouw & Agribusiness? Ben je positief ingesteld en enthousiast, werk je zelfstandig maar ook graag samen met anderen om gezamenlijk doelen te bereiken?

Dan is dit een hele mooie stap voor jou!


Inhoud functie

De opleiding Tuinbouw & Agribusiness leidt op voor de glastuinbouwsector in de meest brede zin; van veredelaar tot handelaar en van accountmanager tot teeltmanager.

Dat doen we samen met de sector want met het Westland in onze voortuin en het Oostland in onze achtertuin, staan wij letterlijk en figuurlijk dichtbij de sector waar wij onze studenten voor opleiden. De glastuinbouwsector staat voor een grote duurzaamheidsopgave, een prachtige uitdaging, waar wij een steentje aan proberen bij te dragen!

Onze huidige Docent teelt, maakt een interne stap naar onderzoek, daarom hebben we ruimte voor we een Docent teelt voor minimaal 0,6 tot maximaal 1.0 Fte in Delft.


Jouw rol

Als docent teelt maak je onderdeel uit van de vakgroep ‘teelt’ van de opleiding Tuinbouw & Agribusiness.

Je zorgt ervoor dat studenten met een stevige basis de arbeidsmarkt kunnen gaan verkennen. Of zoals wij zeggen, met donkergroene vingers aan de slag kunnen!

Wij zoeken een docent teelt met kennis of affiniteit met 1 of meerdere van de volgende onderwerpen;

 • biologie
 • teelt
 • het nieuwe telen
 • circulaire tuinbouw
 • bodem
 • substraat
 • en/of gewasbescherming

De docent teelt is in staat de beroepspraktijk te verbinden aan de leeromgeving van de opleiding.

Je begeleidt het leerproces van de student o.a. in projecten, stages en afstuderen en verzorgt en ontwikkelt onderwijs op het vakgebied teelt. Je bent in staat om een klas vol studenten mee te nemen in de wondere, groene wereld van plantenfysiologie, het nieuwe telen, circulariteit in tuinbouw & biodiversiteit.

De docent teelt participeert in voor de opleiding relevante netwerken en/of externe onderzoeksprojecten.

Vanuit jouw ruime ervaring weet jij alles over digitalisering, energiebeheer én duurzaamheid en deel je deze kennis met jouw studenten.

Het is een unieke kans om een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van de groene innovators van de toekomst!

Als docent Teelt, binnen het domein Agri Food & Life Sciences, kun jij studenten enthousiasmeren voor duurzame en circulaire tuinbouw? Jij kunt vanuit jouw ervaring, kennis en methoden bijdragen aan praktijkgerichte smart oplossingen.

Als docent in ons team kunnen we je alvast 1 ding beloven; het wordt nooit saai!

Het onderwijs is en wordt steeds dynamischer. Hogeschool Inholland heeft de ambitie om een substantieel deel van het onderwijs samen met het bedrijfsleven te organiseren. En als het past bij jouw ambities, zijn er ook kansen in onderzoek maar ook in Leven Lang Ontwikkelen, waarbij bedrijfscursussen ontwikkelt en gegeven worden.


Wie ben jij

Ben je enthousiast geworden over de functie en zie jij jezelf de rol al helemaal vervullen? Weet dan dat wij de eerste selectie baseren op onderstaande functie-eisen. Deze eisen zijn volgens ons van groot belang om de functie goed te kunnen vervullen. Voldoe (of herken) je (jezelf) aan deze functie-eisen dan zien wij jouw sollicitatie met veel belangstelling tegemoet. Zorg dat onderstaande functie-eisen goed tot zijn recht komen in jouw motivatiebrief. Op basis hiervan voeren wij een eerste selectie uit.

Jouw kernexpertise bevindt zich op 1 of meerdere van de volgende onderwerpen: *biologie, *teelt, *het nieuwe telen, *circulaire tuinbouw, *bodem, *substraat en/of *gewasbescherming of daaraan gelieerd.

 • Je beschikt over een relevante opleiding op minimaal hbo-niveau, bijvoorbeeld tuinbouw, plantenkunde of toegepaste biologie
 • Wij staan ook open voor een andere opleiding aangevuld met relevante ervaring uit het werkveld
 • Je hebt coachende vaardigheden en je weet hiermee studenten te enthousiasmeren en te begeleiden.
 • Je durft te experimenteren met verschillende werkvormen, je bent proactief en onderzoekend en je houdt van samenwerken en verbinden.
 • Onderwijs kent drukke en minder drukke momenten. Jij kunt goed omgaan met piekmomenten en hectiek gedurende jouw werk.

Geen onderwijsbevoegdheid? Geen probleem!

Om studenten te coachen heb je de Basiskwalificatie Didactische Bekwaamheid (BDB) nodig. Bezit je die nog niet, dan volg je op onze kosten hiervoor een intensieve training


Wat bieden wij

 • Het betreft in eerste instantie een tijdelijk dienstverband van 12 maanden. Afhankelijk van de situatie is een hernieuwd contract wellicht mogelijk.
 • Een salaris van minimaal € 3.018,49 – maximaal € 5.332,48 bruto per maand, schaal 10 / 11, bij een fulltime dienstverband. Jouw inschaling is afhankelijk van jouw werkpakket, ontwikkelde vaardigheden en opleiding. Indien je over een afgeronde masteropleiding beschikt wordt je ingeschaald in schaal 11.
 • Een werkweek van minimaal 24 en maximaal 40 uur per week, maar weet dat alles vanaf 24 uur per week ook bespreekbaar is.
 •  Een goed te bereiken werkplek in Delft. Alle gemaakte reiskosten met openbaar vervoer worden 100% vergoed. Je ontvangt een NS Businesscard. Reis je af en toe met eigen vervoer, weet dan dat je hierin beperkt vergoed wordt.
 • Een uitbetaling van een vakantietoeslag van 8% in mei.
 • Een uitbetaling van een eindejaarsuitkering van 8,3% in december.
 • Een thuiswerkvergoeding van €3,15,- per thuisgewerkte dag van minimaal 4 uur en een vaste (aanvullende) internetvergoeding van € 10,- netto per maand
 • Een goede pensioenregeling bij ABP (Pensioenfonds voor overheid en onderwijs).
 • Een ruime verlofregeling waarin je je eigen keuzes kunt maken. Bijvoorbeeld: bij een fulltime dienstverband én een gekozen werkweekvariant van 40 uur per week heb je jaarlijks 428 verlofuren. Dit zijn 53,5 vakantiedagen, inclusief de verplichte vrije dagen en de nationale en erkende feestdagen.
 • Een persoonlijk sportbudget ter waarde van maximaal € 240 euro per jaar
 • Je krijgt van ons genoeg ruimte (tijd) en ruime middelen (geld) voor professionele en persoonlijke ontwikkeling.
 • Je bent bij ons verzekerd tegen gedeeltelijke arbeidsongeschiktheid.

Onze hogeschool volgt de cao hbo, een uitstekend pakket aan primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. Bekijk hier de volledige arbeidsvoorwaarden van Inholland.


Jouw werkomgeving

Of je nu volledig kiest voor een carrière in het hoger beroepsonderwijs of je baan voor de klas combineert met een andere baan in de beroepspraktijk als hybride (parttime) docent, jij leidt onze studenten graag op tot onderzoekende, ondernemende en kritische professionals die in staat zijn de toekomstige samenleving actief, creatief, doelgericht en zelfbewust vorm te geven.

Bij Agri, Food & Life Sciences verzet jij de bakens door de buitenwereld binnen te halen. Want naast docent ben je vooral kennismakelaar en procesmanager. Jij organiseert netwerken van studenten, docenten, onderzoekers en partners uit het werkveld om samen actuele vraagstukken op te lossen. Stel jezelf continu de vraag: wat gebeurt er buiten en hoe vertalen we dat naar ons onderwijsprogramma? Dat maakt van Agri, Food & Life Sciences een altijd lerende, uitdagende organisatie waarin ook jij je blijft ontwikkelen. Benader je omgeving met een open blik en laat je verrassen en uitdagen. Volg je nieuwsgierigheid, onderzoek, probeer dingen uit, stel vragen en zoek de samenwerking op. Wees daarin een rolmodel voor je studenten én je collega’s. Laat zien wie je bent. We staan open voor elkaars wereld en hechten grote waarde aan diversiteit, want door veelzijdigheid ontstaan betere oplossingen. Bij ons mag én kun je echt jezelf zijn en voel je je gewaardeerd, uitgedaagd en vitaal.


Werken bij Hogeschool Inholland: ontwikkelen met een open blik

Samen met jouw collega’s moedig je studenten aan om uit te groeien tot zelfverzekerde professionals die een betekenisvolle bijdrage leveren aan de inclusieve wereld van morgen. Tegelijkertijd draag je bij aan de ontwikkeling van onze hogeschool, het onderwijs en ook ons praktijkgericht onderzoek.

Multidisciplinair werken we samen met het werkveld aan creatieve oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Trots kijken we om ons heen, zien kansen en durven deze op te pakken. We verrijken ons werk en voelen ons thuis in meerdere rollen. Je krijgt bij ons de ruimte om je talenten verder te ontwikkelen, om te blijven groeien als professional én als mens. Want we weten elkaar te vinden, hebben aandacht voor elkaar.

Onze hogeschool voelt als thuis, waar je jezelf kunt zijn. Want studenten staan centraal, maar onze collega’s zijn net zo belangrijk! En of je nu aan de slag gaat als docent, onderzoeker of ICT’er, werken bij onze hogeschool is ontwikkelen met een open blik!

Nieuwsgierig naar jouw toekomstige collega's? Ontdek hier hoe zij het werken bij onze hogeschool ervaren! Zij vertellen jou meer over onze cultuur, bijzondere samenwerkingen binnen en buiten de hogeschool, de ruimte om te experimenteren en hun eigen ontwikkeling


Sollicitatieproces

Durf jij voor deze uitdaging te kiezen? Dan zien wij jouw sollicitatie graag tegemoet. Je kunt tot en met zondag 11 juni 2023 reageren op deze vacature via onze sollicitatiepagina.

 • In de week van 12 juni kun je een eerste terugkoppeling verwachten

Word jij onze nieuwe collega? Dan verwelkomen we je graag zo spoedig mogelijk in ons team.

Heb je vragen of misschien ben je nieuwsgierig geworden naar onze werkomgeving? Neem dan eens contact op met Raymond Hedges, Teamleider Tuinbouw & Agribusiness

Hij is bereikbaar via telefoonnummer 06-14181952 en kan al jouw inhoudelijke vragen beantwoorden.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.