Gewasverzorger

Gewasverzorger (Crop Worker B)

Voorst, Nederland | mbo niveau | fulltime


Wat ga je doen als Gewasverzorger 

Als Gewasverzorger bij Vitalis zit biologisch werken in jouw groene vingers. Je bent verantwoordelijk voor het planten, verzorgen, bestuiven en oogsten van onze groenteplanten. Als gewasverzorger ben jij medeverantwoordelijk voor het succesvol laten verlopen van de productieprogramma’s. 

Je geniet ervan als jouw planten er optimaal bij staan, zodat het beste resultaat behaald kan worden. Daarnaast haal je veel plezier uit het samenwerken met en ondersteunen van collega’s bij hun werkzaamheden. Samen zijn jullie een hecht team. Naast organiserende werkzaamheden stuur je in het hoogseizoen de seizoenskrachten aan.

Door jouw scherpe oog merk je bijzonderheden en afwijkingen aan het gewas op en help je actief mee om de kwaliteit van de (productie)afdeling te verhogen. Je voert ook biologische gewasbeschermingstaken uit en na de oogst maak je de kassen weer gereed voor het nieuwe seizoen.

Je werkzaamheden vinden plaats in het kassencomplex in Voorst. Er heerst een prettige open sfeer waarbij collega’s elkaar graag helpen. Je werkt in een klein team, waarbij flexibiliteit belangrijk is. Jouw leidinggevende is de Supervisor Breeding Facilities. 

 
Jouw kracht

Je pakt werk snel op en hebt geen moeite met fysieke werkzaamheden onder soms warme omstandigheden. Je schept er plezier in om samen te werken met collega’s. Je werkt nauwkeurig en signaleert elke afwijking aan het gewas. 

Je bent bereid om, indien nodig (in het seizoen), op zaterdag of in de avonduren te werken. Verder ben je in het bezit van een heftruckcertificaat en een licentie gewasbescherming (of bereid deze te halen). 

 
Kortom, jij:

  • hebt een afgeronde agrarische opleiding en/of relevante praktische ervaring;
  • bent een aanpakker en een teamplayer;
  • je werkt zorgvuldig en accuraat;
  • hebt passie voor biologisch telen;
  • beheerst de Nederlandse taal goed in woord en schrift (Engels is een pre).

Ter voorkoming van de verspreiding van ziektes in onze gewassen zoeken wij een niet roker.


Onze kracht
Vitalis Biologische Zaden is een snelgroeiend groenteveredelingsbedrijf gespecialiseerd in biologische zaden. Onze missie luidt ‘Creating an organic world together’. Vitalis is een dochterbedrijf van Enza Zaden uit Enkhuizen. Met de biologische missie van Vitalis en de innovatieve kracht van Enza Zaden komt het beste van twee werelden bij elkaar.
We veredelen en produceren op biologische wijze groenterassen die geschikt zijn voor de biologische teelt. Door deze manier van telen dragen we samen bij aan een duurzame productie van biologische groente op een gezonde bodem.  

De resultaten?  Sterke, gezonde en lekkere groenterassen die meer opleveren per m2 en bestand zijn tegen de veranderingen in ons klimaat.

De focus op duurzaamheid vind je niet alleen terug op het veld of in de kas. We streven er op onze locatie in Voorst naar om duurzaamheid ook op andere manieren uit te dragen. We rijden zo veel mogelijk elektrisch, maken gebruik van zonnepanelen en kiezen bijvoorbeeld tijdens onze evenementen voor biologische catering. 

Je merkt het aan alles in onze organisatie: duurzaamheid zit in ons DNA.


Interesse gewekt?

Stuur je sollicitatie naar onze HR afdeling via a.weening@enzazaden.nl


Meer informatie:

Annemarie Weening, Recruiter, +31 6 2970 6834


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld


© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven