Docent landschap en agrarisch natuurbeheer

Heb jij passie voor onderwijs in het groene biologisch (dynamisch) domein, het coachen van studenten en het delen van kennis in agrarisch natuurbeheer, landschap en bedrijfsinrichting? Dan is Aeres MBO Dronten Warmonderhof op zoek naar jou! Vacature docent landschap en agrarisch natuurbeheer.


Wat je gaat doen

Je leert studenten de kneepjes van het vak. Je leidt hen op tot ware professionals, die hun vak beheersen én nadenken over hun vak. Je stimuleert de studenten om hun talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Je coacht hen bij hun persoonlijke ontwikkeling, waardoor zij uitgroeien tot evenwichtige jongvolwassenen. Ook geef je les aan volwassen deeltijdstudenten die je de vakkennis bijbrengt om hun volgende stap te kunnen maken in hun ontwikkeling binnen de landbouwsector.


Wat je verder gaat doen:

 • Je creëert een uitdagende leeromgeving.
 • Je draagt samen met je collega’s bij aan het verbeteren van het onderwijs binnen Aeres MBO.
 • Je gebruikt je netwerk binnen de sector voor de invulling van praktijklessen en/of excursies in samenwerking met het bedrijfsleven.
 • Je volgt de trends en ontwikkelingen in je vakgebied en past deze toe in je werk.
 • De lessen worden verzorgd aan dagschool- (BOL) en deeltijdstudenten (BBL).


Wij vragen

 • Je hebt een bevoegdheid of bent bereid deze binnen twee jaar te halen.
 • Je hebt relevante werkervaring in het vakgebied en hebt affiniteit met het groene domein.
 • Je bent enthousiast, deskundig, inspirerend, communicatief, ondernemend en werkt graag samen.
 • Je weet studenten te motiveren, te spiegelen en te coachen. Je bent flexibel ingesteld.
 • Je bent in staat om vakoverstijgend te denken en te werken.
 • Je wilt je blijven ontwikkelen op pedagogisch, didactisch en persoonlijk gebied.
 • Je geeft als docent invulling aan de thema’s Agrarisch natuurbeheer en Landschap door o.a.  in te gaan op bodem, soortenkennis, biodiversiteit, voedselweb, eetbaar landschap, ecologie, water, energie, vergunning, natuurinclusief boeren, natuur & cultuur, bedrijfsinrichting en subsidies.
 • Je hebt ervaring met BD-landbouw en antroposofie


Wij bieden

Een dynamische baan van 0,6 fte bij een groene kennisinstelling waar onderwijs, onderzoek en ondernemen samenkomen. Aeres is de enige groene kennisinstelling in Nederland die onderwijs, praktijkgericht onderzoek en commerciële kennisintensieve dienstverlening aanbiedt op alle niveaus. Innovatie en internationalisering zijn belangrijke pijlers.

Een fijne werkomgeving in een enthousiast team met oog voor de studenten en elkaar.

Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden en een marktconform salaris. Je wordt ingeschaald in schaal LB mbo met een maximum van € 4123,-.

Een werkplek van wereldklasse. Aeres draagt dit jaar Nederlands grootste onafhankelijke keurmerk voor goed werkgeverschap: World-class Workplace. Volledig gebaseerd op en verkregen door de mening van onze medewerkers. Het is dus een keurmerk dat we met trots dragen!


Waar je gaat werken

Aeres MBO Dronten Warmonderhof is een uniek groen mbo dat als enige in West Europa mbo-opleidingen aanbiedt op het vlak van biologisch-dynamische landbouw.

Voor de uitvoering van de opleiding wordt intensief samengewerkt met de praktijkbedrijven op de campus, het bedrijfsleven en biologisch (dynamische) kennisinstellingen. De opleidingen werken vanuit het principe ‘wonen-werken-leren’ waarbij de studenten kunnen wonen op de campus rondom de school. Door deze unieke manier van leren wordt op Warmonderhof de kennis en kunde van de biologisch dynamische landbouw uitgedragen en doorontwikkeld tot een eigentijdse landbouwmethode. Het onderwijs is gebaseerd op de antroposofische principes van Rudolf Steiner.


Interesse?

Wil je meer weten over deze functie? Bel dan Bianca Franceschina via 088-0205130. Ben je ervan overtuigd dat wij op zoek zijn naar jou? Solliciteer dan vóór 1 februari 2021 t.a.v. A. Dijk, directeur, a.dijk@aeres.nl. De functie gaat (in overleg) in per 1 maart 2021 De sollicitatiegesprekken vinden plaats in de week van 8 februari 2021

Voor het invullen van deze functie werken wij samen met Aeres Agree, onze partner in werving & selectie. Hierdoor is het mogelijk dat Aeres Agree een deel van het wervingsproces overneemt.

Vacature op onze website : https://aereswarmonderhof.nl/actueel/vacaturebank/docent-landschap-en-agrarisch-natuurbeheer

 

 


© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven