Noviteiten

Samenwerking leidt tot opmerkelijke kruising

Tholen- In het Noorden van Nederland is een nieuwe trend opgepikt die tot een leuke samenwerking heeft geleid. Bij Super AGF markten en Bloem en Plant prijkt sinds dit weekeinde vazen met kleurrijke combinaties van wortelen en tulpen. “Ik zag deze combinatie langskomen op een Instagrampost van mijn…

tomatenteler gaat voor Het Nieuwe Telen met speciale installatie

Eerste luchtbehandelingskasten in nieuwbouwkas Van den Belt

In de nieuwbouwkas van zeven hectare bij tomatenkwekerij Van den Belt in IJsselmuiden wordt een speciale installatie geïnstalleerd voor Het Nieuwe Telen. De kas, voor belichte tomatenteelt, krijgt een buitenluchtaanzuiging door het kasdek met een technisch zeer robuust uitgevoerde schermdoorvoer,…

Qwix komkommer met dipsaus

Teler komt met snackkomkommerconcept

Tholen - Sinds vorig jaar heeft komkommerkwekerij Mellantas uit Sevenum de gehele verkoop in eigen hand genomen. En dat maakt creatief want behalve de reguliere afzetkanalen, zet de kwekerij in op iets nieuws. De minikomkommer als snelle snack. In plaats van een frikandel bijvoorbeeld. Dipsaus"Vanaf deze…

Cornell Agritech ontwikkelt 'Jaded'

Nieuw, groen rijpend tomatenras

Voor de meeste mensen zijn groene tomaten gewoon onrijp en onsmakelijk (tenzij ze gebakken zijn). Maar een nieuwe, smaakvolle en volgens de ontwikkelaars bovendien 'zeer productieve cherrytomaat' -…

Fruit Logistica Innovation Award

...En de andere nominaties op de beurs

Tholen - Vrijdag liep de spanning op bij genomineerden van de Fruit Logistica Innovation Award. Om half 3 viel het verlossend woord. Het Nederlandse Syngenta ontving de prijs voor haar speciale Yoom tomaten. Ze vielen ook in de smaak bij onze verslaggever die er zeker drie naar binnen werkte. De Yoom tomaten…

Gloriette

DeCock Plants lanceert eigen poinsettia genetica

Tholen - Na de osteo’s en de lavendel introduceert Decock Plants nu ook eigen poinsettiagenetica. Het bedrijf zet de laatste jaren steeds meer in op eigen veredelingsactiviteiten en het opzetten van een eigen kerststerrenlijn stond al langer op de rol, met name omdat het in het najaar een groot product…

Kunstmatige bestuivingstechnologie

Ongeveer 75% van de diversiteit in voedingswaarde ter wereld is in kwantiteit en kwaliteit afhankelijk van insectenbestuiving. Maar de hoeveelheid insectensoorten en de populatie wordt wereldwijd steeds kleiner. Honingbijen, de belangrijkste bestuivers, worden bedreigd met de bijenverdwijnziekte (Colony…

Huis in kas is af

Vorig jaar werd door kassenbouwer Saarlucon gestart met de bouw van een huis in een kas. Dat niet alledaagse project is inmiddels af.  Het huis staat netjes droog onder een breedkapkas en heeft een binnentuin omgeven door (isolatie)veiligheidsglas. Bekijk hieronder de foto's, door Saarlucon gedeeld op LinkedIn.   

Gehaktballen telen in de kas

Op zoek naar andere gewassen? Al gedacht aan plantaardige vlees? Dat klinkt misschien gek en ingewikkeld, maar dat hoeft het niet te zijn. Martha Stewart geeft enkele nuttige tips voor de teelt van plantaardige gehaktballen. Men hoeft ze alleen maar in een bed van marinaram een tomatensaus, te planten en acht weken te wachten…

Primeur: groenten in het vleesschap

Het bedrijf Diviande levert met FiftyFifty een nieuwe lijn producten met 50% vlees en 50% groenten. Deze producten zijn sinds januari dit jaar verkrijgbaar in, jawel, het…

In de hal van de firma Steiner werd 300 ton zand verdeeld

TomatOpen: beachvolleybal in de tomatenhal

Beachvolleybal in de winter? Dat is buiten vrij lastig bij deze temperaturen. In het Beierse Kirchweidach hebben de volleyballers daarom iets bijzonders uitgedacht - en het strand naar de tomatenhal van de firma Steiner verplaatst. Hier een korte video! Bij groententeeltbedrijf Steiner in Kirchweidach…

Tomatenboeketje 'uitermate geschikt' voor urban farming

Een nieuwe tomatenplant, bedacht door wetenschappers van de Amerikaanse Columbia University, lijkt op een druiventros: er zitten soms wel tien tomaten per tak aan. Ze zijn ongeveer even groot als cherrytomaten, vragen niet veel meer voeding of water en ze zijn binnen veertig dagen rijp. “En ze smaken…


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven