Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Horeca / catering

Chinese hotels creëren groenten- en fruitbaden voor toeristen

Huh, zwemmen in groenten?

Onlangs doken verschillende foto's op van merkwaardige Chinese baden. Bij een resort in Hangzhou City was het water verdeeld in 9 baden die gevuld waren met 9 verschillende soorten groenten en fruit. Volgens ecns.cn gaf het hotel aan dat dit een speciale setting voor toeristen was om van het Lente Festival te kunnen genieten.

Handelaren New Covent Garden voorspellen AGF-trends voor 2019

Het eten van groenten van 'wortel tot bloem', mini-groenten en fruitsalades op basis van dragonfruit, guave en passiefruit worden de grootste trends van het nieuwe jaar op het gebied van groenten en fruit volgens handelaren op de grootste AGF-markt in Londen.  New Covent Garden Market levert verse premium groenten en fruit…

Pubhouder rekent even veel voor een bloemkool 'steak' als voor een echte biefstuk

Britse vegetariërs woedend

Een Britse pubhouder wordt verweten een slaatje te slaan uit de 'clean eating'-trend door vegetariërs af te zetten. In zijn pub kunnen vleeseters voor €31 twee biefstukken met frites en waterkers bestellen, terwijl vegetariërs hetzelfde bedrag neer moeten tellen voor twee gegrilde plakken bloemkool met een garnituur van…

Reynolds voor vijfde jaar op rij uitgeroepen tot beste Britse AGF-leverancier voor horeca

Reynolds is voor het vijfde achtereenvolgende jaar door de lezers van het Britse blad Restaurant Magazine verkozen tot beste AGF-leverancier. De Readers' Choice Award wordt…

Trendrapport 2019 noemt o.a. dineren op basis van DNA

7 opkomende trends in de horeca

Visuele sensatie, de continue groei van technologie en veganisme zijn internationale culinaire trends die ook volop in de Nederlandse restaurants terug te vinden zijn. De trends komen naar voren in The Dining Out Trends Report 2019. Hierin staan de wereldwijd opkomende trends in de restaurantindustrie, opgesteld door IENS, het…

Onderzoek Wageningen:

Horeca speelt grote rol in verhoging groenteconsumptie

Restaurantbezoekers eten tot 113 % meer groenten en tot 13 % minder vlees of vis als dit door de horecaondernemer slim, aantrekkelijk en kwalitatief goed wordt aangeboden. De waardering van de gast blijft hierbij gelijk of stijgt. Dat is aangetoond in vier wetenschappelijke onderzoeken bij negen…

Stijgende consumptie

„Monniksbaard steeds populairder in de gastronomie“

Tijdens de wintermaanden c.q. in de periode voor kerst stijgt de vraag naar groentenspecialiteiten. Ook monniksbaard of Barba di frate wordt steeds populairder in de koude tijd van het jaar. Passend bij talrijke gerechten en momenteel in grote hoeveelheden beschikbaar, is het product voornamelijk bij…

Romaine sla-recall problematisch voor Amerikaanse restaurants

Romaine sla vindt in de Verenigde Staten langzaam zijn weg terug naar de saladebar, maar dat betekent niet dat alles weer helemaal normaal verloopt bij de saladerestaurants en supermarkten van Twin Cities. Bijna twee weken na een landelijke recall van romaine sla als gevolg van een uitbraak van E. coli zegt de…

Anton van Gelder reikt Gault & Millau prijs voor Groentechef van het jaar uit

Maandag 3 december heeft Anton van Gelder de eer gehad de prijs voor Groentechef van het jaar uit te reiken aan Chef-kok Chris Naylor van Restaurant Vermeer. Op de jaarlijkse Gault & Millau gids lancering ging de prijs voor Groentechef van het jaar naar het Amsterdamse restaurant dat bekroond is met…

Sterrenkok ging al vroeg competitie aan met grote telers

"Mijn tomaten moesten zoeter zijn dan die van hen"

Vlekken in zijn nek krijgt hij inmiddels niet meer. Tonny Berentsen (50), chef-kok van restaurant De Kromme Dissel in Heelsum, focust op zijn ‘theater van de smaak’ en herkent…


© GroentenNieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven