Horeca / catering

Romaine sla-recall problematisch voor Amerikaanse restaurants

Romaine sla vindt in de Verenigde Staten langzaam zijn weg terug naar de saladebar, maar dat betekent niet dat alles weer helemaal normaal verloopt bij de saladerestaurants en supermarkten van Twin Cities. Bijna twee weken na een landelijke recall van romaine sla als gevolg van een uitbraak van E. coli zegt de…

Anton van Gelder reikt Gault & Millau prijs voor Groentechef van het jaar uit

Maandag 3 december heeft Anton van Gelder de eer gehad de prijs voor Groentechef van het jaar uit te reiken aan Chef-kok Chris Naylor van Restaurant Vermeer. Op de jaarlijkse Gault & Millau gids lancering ging de prijs voor Groentechef van het jaar naar het Amsterdamse restaurant dat bekroond is met…

Sterrenkok ging al vroeg competitie aan met grote telers

"Mijn tomaten moesten zoeter zijn dan die van hen"

Vlekken in zijn nek krijgt hij inmiddels niet meer. Tonny Berentsen (50), chef-kok van restaurant De Kromme Dissel in Heelsum, focust op zijn ‘theater van de smaak’ en herkent…

Kan de korte keten nog korter?

Sla eten in een vertical farm

De komst van draagbare vertical farms heeft het teeltbedrijf steeds dichter bij de tafels van het restaurant gebracht. Het is bijna alsof je vanuit je stoel een paar blaadjes sla kunt kiezen. Bijna, maar niet helemaal. In het restaurant Good Bank in Berlijn voelt het wel zo - daar eet je 'in' een vertical farm. Leandro Vergani, mede-eigenaar van het restaurant, vertelt…

Spaans seizoen rustig gestart bij P. Zuijderwijk Import

"Horeca en snijderijen kunnen goed weg met Intense-pruimtomaten"

Tholen - Bij P. Zuijderwijk Import is het importseizoen voor van de Spaanse Intense-pruimtomaten weer langzaamaan begonnen. "Er komen nu kleine volumes binnen. Het grootste gedeelte heb ik al contractueel vastgelegd", vertelt Paul Zuijderwijk. Hij levert de tomaten onder het merk Roxy en heeft deze…

Boulder, Colorado

Amerikaans restaurant serveert boerenkoolburger

Het nieuwe restaurant Osaka dat eind oktober opent, heeft een bijzondere burger in Okonomiyaki-stijl op haar menukaart staan. Deze 'burger' is geen echte hamburger maar wordt bereid met verschillende soorten vlees, vis en noedels en geserveerd tussen twee hartige pannenkoekjes van boerenkool, gegarneerd met groenten, wat mayonaise en…


© GroentenNieuws.nl 2018