Horeca / catering

Hoe weet je dat er troep in je eten zit?

Sommige fabrikanten knoeien met eten. Vooral in landen met minder strenge controle is dat schering en inslag. We publiceerden vorig jaar dat een Indiase AGF-handelaar druiven blauw spoot omdat die meer opleverden dan de witte. Deze filmmaker laat zien hoe je chemische kaas van echt kunt onderscheiden,…

Inspelen op vegetarische- en vegan groeimarkt

Pret a Manger koopt Eat in vegan deal

Pret a Manger, een keten met 400 winkels in het Verenigd Koninkrijk, koopt voedingsketen Eat. Volgens de directeur is dit een poging om z'n Veggie Pret keten bliksemsnel te veranderen. Vier zaken zijn al onder het merk Veggie Pret ondergebracht en het doel is om 90 Eat winkels aan het nieuwe merk toe te…

Britse pub ruilt lokale groenten voor biertjes

The New Inn, een pub in Great Limber in Lincolnshire, heeft een nieuw concept geïntroduceerd, een zogenaamd 'Barter Board' (ruilbord) dat gasten uitnodigt asperges, bloemkool,…

Coöperatie Hoogstraten introduceert On-the-go concept op Brussels Airport

Steeds vaker kiest de consument bewust voor gezonde voeding. En laat dat nu net de intrinsieke eigenschap zijn van alle producten van Coöperatie Hoogstraten. Verse groenten en fruit worden steeds vaker op verschillende momenten tijdens de dag geconsumeerd: bessen bij het ontbijt, snoeptomaatjes als…

Bakker Barendrecht, AH en Van Oers United gaan voedselverspilling tegen met InstockMarket

Instock heeft vorige week donderdag een online marktplaats tegen voedselverspilling geïntroduceerd. InstockMarket verbindt overschotten en imperfecte producten aan de horeca. De producten worden verzameld in een sorteercentrum waar alles wordt gecontroleerd en online wordt aangeboden. De initiatiefnemers…

Geen ingevlogen producten meer in Zweedse maaltijdboxen

Met ingang van augustus 2019 gebruikt maaltijdboxenleverancier Middagsfrid, onderdeel van Axfood, geen producten meer die met luchtvracht zijn aangevoerd. “Onze klanten hechten steeds meer belang aan duurzaamheid en milieu. Daarom maken wij onze recepten op basis van verse producten die het liefst in…

Eurostar stapt over op vegetarisch menu

Eurostar serveert van 13 tot 19 mei geheel vegetarische maaltijden. Het menu werd samengesteld door chef Raymond Blanc, een bekende chef bij die werkt bij Relais &…

De beste groentenrestaurants ter wereld

Tijdens de We're Smart Taste Summit die op 6 mei in Amsterdam plaatsvond, werden de 100 beste groenterestaurants ter wereld bekendgemaakt en dit is de top-tien: (1) Xavier…

Komkommersticks in Happy Meals bij Franse McDonalds's

McDonald's blijft z'n groentemenu voor kinderen uitbreiden. De fastfood keten biedt tomaten en wortelen in plaats van frites in z'n Happy Meal aan en nu is het mogelijk om…

voornemen om activiteiten Vroegop AGF af te stoten of te ontmantelen

Sligro neemt Vroegop AGF, De Kweker en transportbedrijf Duncker over

Sligro Food Group N.V., gevestigd te Veghel en VRC Holding B.V., gevestigd te Amsterdam, delen mede dat verwacht mag worden dat overeenstemming zal worden bereikt over de…

Label 'in de kas geteeld' duikt op in marketing

Amerikaanse fastfoodketen trots op kastomaten

De op twee na grootste fastfoodketen van de Verenigde Staten, Wendy's, liet vorig jaar weten dat het alleen nog maar trostomaten uit de kas zou gebruiken in de VS en Canada. Het lijkt erop dat ze daarin zijn geslaagd: sinds dit jaar promoten ze hun nieuwe burgers met in de kas geteelde tomaten. Transitie…

Ziekenhuizen in Pennsylvania proberen gezond eten gemakkelijker te maken

Kant-en-klare maaltijden uit 'slimme' koelkasten

Bezoekers en personeel in enkele gebouwen van het Amerikaanse Jefferson University Hospital kunnen nu verse salade met rucola, champignons, couscous en gerookte zalm eten, zelfs om 3 uur 's nachts wanneer er niemand is die ze klaarmaakt. De salades en extra's als bio-kip en ook toetjes zijn verkrijgbaar…

Nieuwe groentencursus voor hobbykoks en professionele koks

Kok en vinoloog Robert Verweij van TeesT Culinaire Opleidingen start samen met kookboekenschrijver Meneer Wateetons een nieuwe groentencursus. Deze vindt plaats in de…

ZON test verspakketten op Duitse markt

Sinds half maart is ZON bezig met een pilot op de Duitse markt, waarbij in circa 150 supermarkten van Edeka in de regio Hannover-Minden verspakketten van ZON in het winkelschap liggen. ZON magazine sprak hierover met Linda Naus, manager Marketing & Innovaties, en Key Accountmanager Jørgen Snoijink.…


© GroentenNieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven