Handel / horeca / retail

Coronaproof feesten: dansen in een privékas

In België is een uniek coronaproof feestconcept bedacht. Op het industrieterrein in Erembodegem staan in de repetitiestudio’s van Splendit, een verhuurbedrijf van licht- en geluidsmateriaal, 21 kassen. Het idee is dat mensen met hun eigen 'bubbel' in een eigen 'bubbel' kunnen feesten. Je boekt een privé kas…

KHN start kort geding tegen Nederlandse staat voor versoepelen maatregelen horeca

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) is een kort geding gestart tegen de Staat der Nederlanden. KHN wil dat de Staat wordt veroordeeld om zo snel mogelijk versoepelingen van de…

Kwart van de banen Sodexo Nederland verdwijnt

Bij Sodexo Nederland verdwijnen 800 van de 3000 banen. Het merendeel van de ontslagen valt bij het cateringsbedrijf waar harde klappen zijn gevallen door het coronavirus. Veel…

Cresco:

"De doos van Cressida biedt een assortiment dat aanzet tot proeven, proberen, vieren en versieren"

"Ramen, deuren en grenzen gaan stap voor stap open, we richten onze blik weer op de toekomst. Voorzichtig, maar met vertrouwen en vooral met zoveel zin", zo melden Martin, Rita en Mitch Prins van Cresco. "Wij hopen dat dit voor u ook zo is, dat er hoop en vertrouwen in de toekomst mag zijn. En een…

Purple Pride zet in op BBQ: Purple Pride

"BBQ- smaakmakers maken van de aubergine een delicatesse"

Auberginetelersvereniging Purple Pride maakt van de aubergine een vegetarisch alternatief voor op de BBQ. De auberginespecialist presenteert vier verrassende BBQ-smaakmakers…

Herstel financiële positie prioriteit bij Sligro Food Group

De afzetmarkten van Sligro Food Group zijn hard geraakt door de maatregelen in Nederland en België genomen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Het bedrijf is…

Niels van den Berg, Rungis

“Ik verwacht dat restaurants gaan afzien van de zomerstop”

Tholen – Waar kiezen de chef-koks straks voor? Die vraagt stelde Niels van den Berg van Rungis zich toen het bekend werd dat restaurants de deuren weer mochten openen. “Kiezen ze straks voor eenvoud in de keuken of pakken ze juist groots uit met bijzondere producten? Het lijkt er nu op dat de chefs gaan…

Rob Baan, Koppert Cress:

"Als de restaurants weer opengaan, ben ik zo weer back on track"

Door de sluiting van horeca werd Koppert Cress hard geraakt door de coronacrisis. Inmiddels is de omzet weer terug op 50%, hoewel dat nog niet genoeg is, vertelt eigenaar Rob Baan in een interview met Dick Veerman van Foodlog. "Als ik driekwart van mijn omzet kan halen, kan ik overleven." Door de crisis was…

Sjaak Smeding over genomen maatregelen:

"Komende twaalf maanden voorzie ik nog geen volledig herstel in de foodservice"

Tholen - Als AGF-leverancier voor de foodservice en foodretail zorgden de afgekondigde Corona-maatregelen bij Smeding medio maart voor de nodige uitdagingen. "Gelukkig is 1…

Rungis

Primeur: Moai Caviar, verse zeedruifjes uit Nederland

Moai Caviar staat bekend als ‘Umibudo’, het Japanse woord voor ‘Sea Grapes’ of ‘Green Caviar’. Deze groene zeedruif heeft een opvallend uiterlijk dat doet denken aan besjes of druiven. Het eten van groene zeedruiven is een unieke ervaring door hun ‘popperige’ structuur. De balletjes breken gemakkelijk op…

Analyse ING

Twee tot drie keer zoveel faillissementen verwacht in 2021 door coronacrisis

Door de coronacrisis kan het aantal faillissementen in 2021 verdubbelen of zelfs verdrievoudigen ten opzichte van 2019 berekende ING. De bank verwacht voor 2021 dat 1,5% tot 2,5% van de bedrijven bankroet gaat, wat neerkomt op 6.500 tot 10.000 faillissementen. In 2019 ging 0,8% van de bedrijven failliet.…

Deborah Benbrook

Tekort aan toeristen dwingt Indiase drugsdealers om groenten te verkopen

Drugsdealers die in het Indiase Goa wonen, zijn tijdens de uitbraak van het coronavirus ander werk gaan doen om in hun levensonderhoud te voorzien. In plaats van drugs,…

Richard de Jong, Den Hertog Versleverancier

“Komkommers, sla, tomaat en avocado voor de snelle hap lopen goed”

Tholen – De lockdown wordt langzaamaan afgebouwd in Nederland maar het loopt nog altijd geen storm bij de horecagroothandelaren. “Pas als de anderhalve maatregel eruit is, kunnen we pas echt weer gaan verkopen,” vertelt Richard de Jong van Den Hertog Versleverancier uit Amstelveen. “Op de terrassen gaat…

Geurten, Buurtjes en Dick Schaap reageren

Zorgt openstelling horeca al voor opleving bij AGF-horecagroothandels?

Tholen - Op 1 juni ging de horeca weer gedeeltelijk open na een lockdown van tweeënhalve maand. We vroegen aan AGF-horecagroothandelaren Dominique Geurten uit Margraten, Donny Swart uit Amsterdam en Dick Schaap uit Purmerend of er al sprake is van een opleving en of het zonnetje weer gloort na de zware…

IRI Nederland:

"Opening horeca drukt omzetpiek supermarkten"

Supermarkten laten in week 23 weer een daling zien ten opzichte van voorgaande week (resp. -8% and -29%). De eerdere groei neemt ook af voor zowel Online (-4%) als voor Convenience (-10%) vs voorgaande week. Dit is waarschijnlijk gedeeltelijk gedreven door de heropening van de horeca waardoor mensen ook…


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven