Horeca / catering

Dit gebeurt er in de keuken van een cruiseschip

"Actie in de kombuis. Geen restaurant of hotelresort kan doen wat cruiseschepen elke dag bereiken: 40 nieuwe gerechten bereiden. Deze 7, 14, 21, 30 dagen opnieuw en opnieuw serveren. Dit met het hoogste culinaire credo", aldus Rudi Sodamin, consultant master chef Holland America Line, op LinkedIn.

Van Nature: Positief resultaat 2018 ondanks het extreme weer in de zomer

2018 werd vooral gekenmerkt door het extreme weer in de zomer. Hierdoor waren er extra uitdagingen in zowel teelt als afzet. Dit had tot gevolg dat er per productgroep verschillende resultaten zijn behaald, zo meldt Van Nature in haar relatiemagazine MEER. De tomatenteelt heeft een moeilijk seizoen…

Bauke van Lenteren, Rijk Zwaan:

"Verse groenten winnen terrein in foodservicemarket"

Een smoothie ‘on the go’, snacktomaten bij een vergadering of een 80/20-diner in een sterrenrestaurant: in de groeiende foodservicemarkt zijn verse groenten een steeds belangrijker ingrediënt, merkt Bauke van Lenteren, specialist Convenience bij groenteveredelingsbedrijf Rijk Zwaan. Omdat deze markt…

Geert Baecke, Tino's fruit, teelt voor het eerst kruiden uit eigen kas

"Goede verkoop dankzij Zeeuwse Kust"

Tholen – Hoewel het normaal wat rustiger is in de zomermaanden, is het bij Geert Baecke van Tino’s uit het Belgische Knokke-Heist alle zeilen bij. “Het is druk deze zomer. We hebben het geluk dat we de kust van Zeebrugge in België tot Breskens in Nederland kunnen voorzien van groenten en fruit. Vooral de…

Purple Pride op Gastvrij Rotterdam

Purple Pride heeft een breed assortiment bijzondere soorten aubergines met een eigen smaak, vorm en kleur. Speciaal ontwikkeld voor de professionele keuken. Om nog meer chefs…

Max Verheijen, versgroothandel Délidis

"België is een echt tomatenland, bijna iedere bestelling bevat tomaten"

Tholen - Versgroothandel Délidis is een onderneming van Groep Peeters-Govers uit de Antwerpse Kempen. Het familiebedrijf is al drie generaties lang actief sinds 1947. In dat jaar brachten grootouders Jos Peeters en Marie Govers met hun bakfiets voor het eerst zelfgeteelde tomaten aan de man. Het duurde…

Liliana Esposito, Wendy's, over de zoektocht naar kastomaten voor op de hamburgers:

"Een kas betekent niet noodzakelijkerwijs kwaliteit"

Er was een crisis en ontevredenheid over de tomaten die in hun restaurants werden geserveerd voor nodig voor fastfoodketen Wendy's om over te stappen op op substraat geteelde tomaten. Tegenwoordig leveren een dozijn glastuinders tomaten aan de 6.000 restaurants en alle hamburgers worden gemaakt met in de…

McDonald's

Voortaan altijd groenten of fruit in je Happy Meal

McDonald’s biedt voortaan altijd groenten of fruit aan in het Happy Meal. In de tap in het Happy Meal kunnen jonge gasten kiezen uit seizoensfruit of -groenten. Op deze manier wil McDonald’s het eten van meer groenten en fruit stimuleren. Jaarlijks worden er ruim twaalf miljoen Happy Meals verkocht in…

Knox houdt verse sla langer vers

Tegenwoordig heeft elke fastfoodketen en bedrijfskantine verschillende soorten salades op het menu staan, vaak met verleidelijke namen als Veggie Delight, Thai Chicken Salad of Crunchy Caesar Salad. Een onmisbaar ingrediënt voor deze salades is Romaine of ijsbergsla. Een innovatie die ervoor zorgt dat vers gesneden sla langer…

Smaakvolle tomaten met een bijzonder verhaal

Tholen - Maar liefst 140 tomatenrassen in een tunnelkas. De tomatenteelt bij maatwerkbedrijf WAAK in Heule is alles behalve doorsnee. Niet alleen zijn de rassen specifiek geselecteerd op smaak en worden ze lokaal geteeld, de productie is in handen van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, die bij…

Chefs zoeken op water naar de beste groenten, kruiden en eetbare bloemen

Meer dan 500 bezoekers op PUURgroenten Inspiratiedag

Op 1 juli vond de 6e editie van de PUURgroenten Inspiratiedag plaats. "Tijdens deze zonovergoten dag kwamen vakgenoten bijeen en hebben met elkaar overweldigende gerechten met ultieme smaken tot stand gebracht", vertelt Han Lammers enthousiast. Bereiden, proeven en inspireren waren kernwoorden van deze…

Harm Basten, Eurofresh

"Vooral de horeca wordt de laatste jaren steeds belangrijker voor ons"

In de rubriek ‘Het woord is aan de klant’ belichten we in ZON magazine regelmatig het bedrijf van een klant. Ditmaal is dat inkoper Harm Basten van het bedrijf Eurofresh BV op Fresh Park Venlo. Hij noemt zichzelf een groentje in de inkoopwereld, maar we merken niettemin al snel dat Harm Basten (47),…

Julien Dame, FlexiVers

Zomertrend in een zwarte doos

Tholen – De zomer komt er weer aan. Na een hele dag onder de brandende zon te hebben gezeten, gaat er niets boven een stevige maaltijd in je favoriete bistro, eetboetiek of restaurant in de buurt. Benieuwd welke salades van groenten en fruit de chef op je bord gaat presenteren? In ieder geval niet meer zo snel de ‘doperwt op…

"Spaanse supermarkten zetten in op biologisch huismerk"

Tijdens de zesde Internationale Conferentie over Onderzoek naar National Brand & Private Label Marketing, die onlangs in Barcelona werd gehouden, analyseerden meer dan 40…

Hoe weet je dat er troep in je eten zit?

Sommige fabrikanten knoeien met eten. Vooral in landen met minder strenge controle is dat schering en inslag. We publiceerden vorig jaar dat een Indiase AGF-handelaar druiven blauw spoot omdat die meer opleverden dan de witte. Deze filmmaker laat zien hoe je chemische kaas van echt kunt onderscheiden,…

Inspelen op vegetarische- en vegan groeimarkt

Pret a Manger koopt Eat in vegan deal

Pret a Manger, een keten met 400 winkels in het Verenigd Koninkrijk, koopt voedingsketen Eat. Volgens de directeur is dit een poging om z'n Veggie Pret keten bliksemsnel te veranderen. Vier zaken zijn al onder het merk Veggie Pret ondergebracht en het doel is om 90 Eat winkels aan het nieuwe merk toe te…


© GroentenNieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven