Horeca / catering

Vegan en voedselverspilling hot topics

Fotoreportage AGF'ers op Horecava

Tholen - Afgelopen week werd de 64e editie van de Horecava georganiseerd in RAI Amsterdam. De beurs trok deze keer 75.000 bezoekers, een stijging van ruim 6% ten opzichte van vorig jaar. Ook de AGF-horecaleveranciers waren weer goed vertegenwoordigd. Weliswaar waren er deze keer minder AGF-deelnemers aan…

Purple Pride gaat vegetarisch

Van 9-15 maart vindt De Vegetarische Restaurantweek plaats. De Vegetarische Restaurantweek is onderdeel van de Nationale Week Zonder Vlees waarin tienduizenden Nederlanders de uitdaging aangaan om…

Restaurantgasten tevreden met minder vlees en meer groenten mits goed gepresenteerd

Restaurantgasten blijken tevreden met wat minder vlees en meer groenten op hun bord, mits goed gepresenteerd. Dat blijkt uit onderzoek van Wageningen Economic Research in samenwerking met Greendish, Unilever Nutrition Research en het Louis Bolk Instituut. De horeca kan zo bijdragen aan gezonde en…

Too Good To Go

B Corp certificaat op zak en uitbreiding naar de Verenigde Staten

Sinds 14 januari mag Too Good To Go zich Certified B Corporation noemen. Slechts 4 jaar na de oprichting in Denemarken heeft de app tegen voedselverspilling het duurzaamheidscertificaat ontvangen.  Certified B CorporationHet internationaal gewaardeerde certificaat wordt afgegeven aan bedrijven die kiezen voor…

Vanaf februari in Utrecht en Amsterdam

Jumbo breidt proef uit met maaltijdbezorging vanuit winkels

In navolging van de succesvolle pilot met het thuisbezorgen van versbereide maaltijden vanuit de Groningse Jumbo Foodmarkt in samenwerking met bestelwebsite Thuisbezorgd.nl gaat Jumbo vanaf februari 2020 ook aan huis en op het werk leveren in Utrecht en Amsterdam. De maaltijden en andere versproducten,…

#Verspillingsvrij

Logo tegen voedselverspilling moet vraag naar foodybag makkelijker maken

Restaurants kunnen vanaf vandaag met een speciaal #verspillingsvrij-logo achter hun raam of op hun menukaart duidelijk maken dat zij zich inzetten tegen voedselverspilling.…

Vernieuwd bedrijfsrestaurant Rob & Bob geopend

Maandag 16 december opende Bob Hutten van Hutten Catering het vernieuwde bedrijfsrestaurant Rob & Bob bij Koppert Cress. Tijdens een bezoek van leden van VNO-NCW, waar zowel Rob Baan als Bob Hutten een presentatie hielden, was er ook gekozen voor de officiële opening. Baan en Hutten hebben elkaar…

"De boekhouder heeft vaak geroepen dat dit geen goed idee was"

Van kas tot bord: steeds meer zelfvoorzienende restaurants

Een toenemend aantal restaurants kweekt zelf de producten die ze aan hun gasten serveren. De NOS komt na een rondgang op een stuk of twintig (deels) zelfvoorzienende…

Boekel AGF Horecagroothandel & Sebrechts Groenten en Fruit

Dit jaar cressen, eetbare bloemen, mini-groenten en wilde bospaddenstoelen op het Kerstmenu

Tholen - Welke AGF-producten liggen er deze feestdagen op het bord bij de mensen thuis en de horeca? We vroegen het Lycke van Boekel, eigenaresse van Boekel AGF Horecagroothandel uit 's-Hertogenbosch en Ellen Sebrechts van Sebrechts Groenten & Fruit uit Antwerpen.  "Ik verwacht veel cress soorten, zoals Vene…

Horeca expo met een scheut AGF

Tholen - Van 17 t/m 21 november vond in Gent de 31e editie van de Horeca Expo plaats. Met ongeveer 640 exposanten en 51.000 bezoekers zag de beurs ook dit jaar weer een mooie opkomst. Niet alleen horecaprofessionals, restaurateurs en hoteliers, maar ook snackbarhouders, bierbrouwers en decorateurs waren te vinden op deze…

Deelnemers gezocht voor Veggie & Vegan Markt op Horecava 2020

De RAI, eigenaar van het merk Horecava, zou graag meer groenten- en fruitpartijen aan boord zien bij de eerstvolgende uitgave van de bekende beurs voor horeca, catering en foodservice branche. De beurs vindt plaats van 13 tot en met 16 januari 2020. Na een goede start in 2017 met 4 nieuwe deelnemers, in…

Leon van Basten, Funghi Funghi

“Ondanks populariteit is er nog altijd veel onduidelijk over truffels”

Tholen – Met de feestdagen in het verschiet is de tijd voor wilde paddenstoelen en truffels aangebroken. Bij Funghi Funghi is het dan ook alweer hoogseizoen. “Op dit moment hebben we diverse truffels in ons gamma waaronder de bekende Witte truffel en de zwarte Herfst truffel, maar daar begint het gelijk…

Alle online orders van alle platforms samen in één systeem

Startup Order-Catch brengt online bestellingen samen

Een nieuwe systeem van de Nederlandse startup Order-Catch brengt alle bestellingen van alle platforms, inclusief de eigen website, samen in één centraal overzicht op hun…


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven