Horeca / catering

Koppert Cress organiseerde een DNA diner

EPCAS chefs krijgen de smaak van het Westland

Maandag 14 oktober bezochten leden van de EPCAS Chefs assembly Rotterdam en het Westland, waar ze o.a. te gast waren bij Koppert Cress. Onderdeel van het bezoek was een DNA diner, dat in samenwerking was met Omnigen en werd samengesteld op basis van een DNA onderzoek. Hierbij was de samenstelling van het…

Meer cava's en minder AGF op de Antwerpse markt

Tholen - Er komen steeds meer horeca-stands op de zaterdagse markt in het centrum van Antwerpen. "Bezoekers komen steeds meer cava's drinken en doen minder dagelijkse boodschappen", vertellen Violette en Herman van Osselaer die er sinds enige tijd een vaste plek hebben met AGF. Herman is ook…

14 oktober, 4 en 11 november

Funghi Funghi gaat workshops organiseren

Studenten van de Cas Spijkers Academie brachten onlangs een bezoek aan Funghi Funghi. Om kennis te maken, te proeven en te koken met het actuele assortiment paddenstoelen die het handelsbedrijf verwerkt. Leon van Basten (Marketing & Gastronomy) bij Funghi Funghi: “Wij verwerken jaarlijks zo’n 70 soorten eetbare…

Geen kip maar zuivel, zeewier en plantaardige vezels

McDonald’s introduceert Veggie Nuggets

McDonald’s biedt haar Chicken McNuggets nu tijdelijk in een vegetarische variant aan: de Veggie Nuggets. Hiermee speelt het bedrijf in op de groeiende behoefte van gasten om minder vlees te eten. De Veggie Nuggets volgen op de eerdere introducties van de Veggie Homestyle Crispy Chicken en de Veggie…

Colruyt en Studio 100 willen kinderen 'groente-ambassadeurs' maken

Groenten en fruit in hoofdrol bij nieuw kookprogramma voor en door kinderen

Retailer Colruyt Laagste Prijzen en productiehuis Studio 100 bundelen hun krachten om evenwichtige voeding bij kinderen te promoten. De eerste gezamenlijke concrete actie is…

16.303 vakbezoekers op 7e editie van Gastvrij Rotterdam

Tholen - 16.303 vakbezoekers bezochten tijdens de afgelopen drie dagen de 7e editie van Gastvrij Rotterdam in Rotterdam Ahoy. Een stijging van maar liefst 14,3% ten opzichte van een jaar geleden. Met ruim 500 exposanten en door meer dan 150 prestigieuze wedstrijden, uitreikingen, proeverijen,…

'Neem je eigen bloemkool mee'

Britse restaurants getroffen door groententekort

Het Verenigd Koninkrijk is in de ban van een groententekort, dat veroorzaakt is door hevige regens gedurende de afgelopen weken. Gewassen in Lincolnshire werden getroffen,…

Dit gebeurt er in de keuken van een cruiseschip

"Actie in de kombuis. Geen restaurant of hotelresort kan doen wat cruiseschepen elke dag bereiken: 40 nieuwe gerechten bereiden. Deze 7, 14, 21, 30 dagen opnieuw en opnieuw serveren. Dit met het hoogste culinaire credo", aldus Rudi Sodamin, consultant master chef Holland America Line, op LinkedIn. 

Van Nature: Positief resultaat 2018 ondanks het extreme weer in de zomer

2018 werd vooral gekenmerkt door het extreme weer in de zomer. Hierdoor waren er extra uitdagingen in zowel teelt als afzet. Dit had tot gevolg dat er per productgroep verschillende resultaten zijn behaald, zo meldt Van Nature in haar relatiemagazine MEER. De tomatenteelt heeft een moeilijk seizoen achter…

Bauke van Lenteren, Rijk Zwaan:

"Verse groenten winnen terrein in foodservicemarket"

Een smoothie ‘on the go’, snacktomaten bij een vergadering of een 80/20-diner in een sterrenrestaurant: in de groeiende foodservicemarkt zijn verse groenten een steeds belangrijker ingrediënt, merkt Bauke van Lenteren, specialist Convenience bij groenteveredelingsbedrijf Rijk Zwaan. Omdat deze markt gefragmenteerd is, zijn…

Geert Baecke, Tino's fruit, teelt voor het eerst kruiden uit eigen kas

"Goede verkoop dankzij Zeeuwse Kust"

Tholen – Hoewel het normaal wat rustiger is in de zomermaanden, is het bij Geert Baecke van Tino’s uit het Belgische Knokke-Heist alle zeilen bij. “Het is druk deze zomer. We hebben het geluk dat we de kust van Zeebrugge in België tot Breskens in Nederland kunnen voorzien van groenten en fruit. Vooral de…

Purple Pride op Gastvrij Rotterdam

Purple Pride heeft een breed assortiment bijzondere soorten aubergines met een eigen smaak, vorm en kleur. Speciaal ontwikkeld voor de professionele keuken. Om nog meer chefs…


© GroentenNieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven