Horeca / catering

"De boekhouder heeft vaak geroepen dat dit geen goed idee was"

Van kas tot bord: steeds meer zelfvoorzienende restaurants

Een toenemend aantal restaurants kweekt zelf de producten die ze aan hun gasten serveren. De NOS komt na een rondgang op een stuk of twintig (deels) zelfvoorzienende…

Boekel AGF Horecagroothandel & Sebrechts Groenten en Fruit

Dit jaar cressen, eetbare bloemen, mini-groenten en wilde bospaddenstoelen op het Kerstmenu

Tholen - Welke AGF-producten liggen er deze feestdagen op het bord bij de mensen thuis en de horeca? We vroegen het Lycke van Boekel, eigenaresse van Boekel AGF Horecagroothandel uit 's-Hertogenbosch en Ellen Sebrechts van Sebrechts Groenten & Fruit uit Antwerpen.  "Ik verwacht veel cress soorten, zoals Vene…

Horeca expo met een scheut AGF

Tholen - Van 17 t/m 21 november vond in Gent de 31e editie van de Horeca Expo plaats. Met ongeveer 640 exposanten en 51.000 bezoekers zag de beurs ook dit jaar weer een mooie opkomst. Niet alleen horecaprofessionals, restaurateurs en hoteliers, maar ook snackbarhouders, bierbrouwers en decorateurs waren te vinden op deze…

Deelnemers gezocht voor Veggie & Vegan Markt op Horecava 2020

De RAI, eigenaar van het merk Horecava, zou graag meer groenten- en fruitpartijen aan boord zien bij de eerstvolgende uitgave van de bekende beurs voor horeca, catering en foodservice branche. De beurs vindt plaats van 13 tot en met 16 januari 2020. Na een goede start in 2017 met 4 nieuwe deelnemers, in…

Leon van Basten, Funghi Funghi

“Ondanks populariteit is er nog altijd veel onduidelijk over truffels”

Tholen – Met de feestdagen in het verschiet is de tijd voor wilde paddenstoelen en truffels aangebroken. Bij Funghi Funghi is het dan ook alweer hoogseizoen. “Op dit moment hebben we diverse truffels in ons gamma waaronder de bekende Witte truffel en de zwarte Herfst truffel, maar daar begint het gelijk…

Alle online orders van alle platforms samen in één systeem

Startup Order-Catch brengt online bestellingen samen

Een nieuwe systeem van de Nederlandse startup Order-Catch brengt alle bestellingen van alle platforms, inclusief de eigen website, samen in één centraal overzicht op hun…

Groentensommelier Guus Vredenburg verzorgt Umami Masterclas

Op vrijdag 29 november 2019 organiseert Food Things! opnieuw een Umami Masterclass. Deelnemers kunnen kennismaken met de smaak Umami, ontdekken welke producten Umami bevatten en leren deze te combineren om de smaak nog meer naar voren te laten komen. De Masterclass begint met de Japanse oorsprong van…

Koppert Cress organiseerde een DNA diner

EPCAS chefs krijgen de smaak van het Westland

Maandag 14 oktober bezochten leden van de EPCAS Chefs assembly Rotterdam en het Westland, waar ze o.a. te gast waren bij Koppert Cress. Onderdeel van het bezoek was een DNA diner, dat in samenwerking was met Omnigen en werd samengesteld op basis van een DNA onderzoek. Hierbij was de samenstelling van het…

Meer cava's en minder AGF op de Antwerpse markt

Tholen - Er komen steeds meer horeca-stands op de zaterdagse markt in het centrum van Antwerpen. "Bezoekers komen steeds meer cava's drinken en doen minder dagelijkse boodschappen", vertellen Violette en Herman van Osselaer die er sinds enige tijd een vaste plek hebben met AGF. Herman is ook…

14 oktober, 4 en 11 november

Funghi Funghi gaat workshops organiseren

Studenten van de Cas Spijkers Academie brachten onlangs een bezoek aan Funghi Funghi. Om kennis te maken, te proeven en te koken met het actuele assortiment paddenstoelen die het handelsbedrijf verwerkt. Leon van Basten (Marketing & Gastronomy) bij Funghi Funghi: “Wij verwerken jaarlijks zo’n 70 soorten eetbare…

Geen kip maar zuivel, zeewier en plantaardige vezels

McDonald’s introduceert Veggie Nuggets

McDonald’s biedt haar Chicken McNuggets nu tijdelijk in een vegetarische variant aan: de Veggie Nuggets. Hiermee speelt het bedrijf in op de groeiende behoefte van gasten om minder vlees te eten. De Veggie Nuggets volgen op de eerdere introducties van de Veggie Homestyle Crispy Chicken en de Veggie…

Colruyt en Studio 100 willen kinderen 'groente-ambassadeurs' maken

Groenten en fruit in hoofdrol bij nieuw kookprogramma voor en door kinderen

Retailer Colruyt Laagste Prijzen en productiehuis Studio 100 bundelen hun krachten om evenwichtige voeding bij kinderen te promoten. De eerste gezamenlijke concrete actie is…


© GroentenNieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven