Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Naktuinbouw

Bijeenkomst over de gevolgen van een (harde) Brexit

Naktuinbouw nodigde op 11 januari een groep bedrijven vanuit diverse sectoren en regio's en met actieve export op het Verenigd Koninkrijk uit voor een bijeenkomst. De gevolgen van de Brexit voor hun export stonden centraal tijdens de bijeenkomst.

Naktuinbouw haalde informatie op bij de bedrijven om zo goed mogelijk voorbereid te zijn als de harde Brexit een feit is. "We spraken met de bedrijven over de gevolgen voor hun logistiek rondom de inspecties, het aanvragen en afhandelen van inspecties (e-CertNL), kostenbeheersing, personeel, toeleveranciers, afnemers in het VK, verzamellocaties (samen lading), communicatie, etc.

In groepen met verschillende samenstellingen discussieerden de deelnemers en bepaalden kansen en bedreigingen over wat de tuinbouw te wachten staat na de harde Brexit. De onderstaande punten zouden verder uitgewerkt moeten worden:

  • Digitale certificering
  • Certificaat los van zending kunnen versturen
  • Voorraadkeuringen inregelen
  • Risico gerichter inspecteren
  • Servicelevel en planning

Naktuinbouw werkt dit input nu uit om op 30 maart klaar te staan om de exportinspecties goed en efficiƫnt te kunnen uitvoeren.

Bron: Naktuinbouw

Publicatiedatum: