Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Frankrijk gaat sancties leggen op producten met niet recyclebare plastic verpakkingen

De Franse regering wil een bonus-malus systeem om consumenten aan te sporen om producten met recyclebare verpakkingen te kopen. Deze maatregel is een onderdeel van het 100% recyclebare plastic doel voor 2025.

Staatssecretaris Brune Poirson kondigde in augustus 2018 aan dat de prijs van producten die in recyclebaar plastic verpakt zijn, zal dalen met 10%, terwijl de prijs van niet-recyclebare verpakkingen met 10% zal stijgen. 

Flore Berlingen van Zero Waste France: "We hopen dat de fabrikanten hieraan mee zullen doen zodat consumenten niet direct gestraft zullen worden." Fanny Vismara van Plastic Attack France: "Het bonus-malus systeem is deel van de oplossing, hoewel het incompleet is omdat het over recycling en niet over plastic vermindering gaat."

De plasticsector floreert. De mondiale productie steeg 40% binnen 10 jaar, een stijging van 245 tot 348 miljoen ton, met verpakking als voornaamste markt. Als antwoord op dit probleem hebben sommige belangrijke retailers zoals de Carrefour plannen gemaakt om niet recyclebaar plastic verpakkingen van bio-AGF uit de schappen te weren.

Bron: telegraph.co.uk en ladepeche.fr

Publicatiedatum: