Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Andere toepassingen van de gewasbeschermingsmiddelen blijven onberoerd door deze beslissing

Toelating van de middelen Karate Zeon en KUSTI herroepen voor de toepassing op sla

Het Duitse 'Bundesamt für Verbraucherschutz und Lebensmittelsicherheit' herroept per 26 januari 2019 de toelating van het gewasbeschermingsmiddel Karate Zeon (toelatingsnummer 024675-00), ook verkocht als KUSTI (024675-60), voor de toepassing op sla. De toepassing van het middel op sla is daarmee per direct niet meer toegestaan. Andere toepassingen van het gewasbeschermingsmiddel blijven onberoerd door deze beslissing. De herroeping geschiedt op verzoek van de aanvrager van de toelating.

In de EU worden de maximaal toegestane hoeveelheden van werkzame stoffen uit gewasbeschermingsmiddelen regelmatig gecontroleerd. Met de verordening (EU) 2018/960 van de Europese Commissie van 5 juli 2018 worden de maximaal toegestane hoeveelheden aan  lambda-cyhalothrine per 26 januari 2019 op sommige producten verlaagd.

De lagere maximaal toegestane hoeveelheden gelden voor producten die vanaf 26 januari 2019 geproduceerd of in de EU geïmporteerd worden. Behandelde producten die voor deze datum geoogst of in de EU geïmporteerd zijn, mogen dus ook na deze datum verkocht worden wanneer ze voldaan aan de maximaal toegestane waarden die golden voor de publicatie van de nieuwe verordening.

Publicatiedatum: