Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

De grootste telers ter wereld, van kassen tot tunnels

Uit een lijst van meer dan 2100 wereldwijd opererende glastuinbouwbedrijven in 107 landen, duiken China, Frankrijk, Israël, Mexico, Marokko, Nederland en Spanje op in de top 10 van grootste bedrijven in de glastuinbouw- en beschermde teelt. Het gaat dan om kassen, maar ook om de beschermde teelt van groenten.

Uit de door Cuesta Roble Consulting bij elkaar gezochte gegevens blijkt dat het grootste bedrijf ter wereld Vicasol is, een coöperatie in Spanje, met 1800 ha beschermde groententeelt. De tweede grootste is Le Gaga met 1671 ha in China. De derde grootste is Groep Azura met 751 ha in Marokko. In de top 10 duiken ook Agriport A7 en Glastuinbouw Zeeuws-Vlaanderen op.

De bron, de World Greenhouse Vegetable Companies-editie van 2019, bevat informatie en contactgegevens van 2131 bedrijven in 107 landen. De lijst bevat 1560 telers, allen met individuele kasoppervlakte en contactgegevens. Deze producenten vertegenwoordigen 24588 hectare van het wereldwijde glastuinbouwareaal.

Daarnaast zijn er nog eens 571 telers in 53 landen met contactgegevens, maar zonder bekende kasgrootte.

Voor 1891 bedrijven zijn specifieke e-mailadressen of telefoonnummers opgenomen. Alle gegevens zijn vanaf januari 2019 opnieuw gecontroleerd en herzien.

Steekproeflijsten, specifieke landen, het aantal telers en bestelinformatie is beschikbaar op de website van Cuesta Roble Consulting, www.cuestaroble.com.

Publicatiedatum: