Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Decodering aardbeiengenoom belangrijk stap

Automerk Toyota zet zich in voor lokale Japanse productie van aardbeien

NRGene en Toyota kondigden de decodering aan van een toonaangevend aardbeiengenoom: een belangrijke mijlpaal in de ontwikkeling van lokaal geproduceerd fruit van hoge kwaliteit voor de Japanse markt. De combinatie van NRGene's assemblage van het aardbeiengenoom en Toyota's GRAS-Di DNA-analysetechnologie zal de ontwikkeling van natuurlijke aardbeienrassen,  die beter geschikt zijn voor de Japanse markt, bevorderen.

NRGene's DeNovoMAGICTM 3.0 genomic big-data artificial intelligence (AI) tool wordt gebruikt om de eerste hoogwaardige, uitgebreide genoomcombinaties van gecompliceerde voedselgenomen, waaronder tarwe, aardappel en garnalen, te ontwikkelen. Aardbeien hebben een van de meest complexe genomen die ooit geassembleerd zijn, omdat ze acht kopieƫn van elk gen bevatten (ter vergelijking, mensen hebben slechts twee exemplaren). De assemblage van het aardbeiengenoom kan de natuurlijke veredelingsrendementen verhogen en leiden tot de ontwikkeling van productievere rassen.

"Nu de wereldwijde vraag naar voedsel blijft stijgen, steunen we enthousiast elk project dat de voedselzekerheid en -kwaliteit verbetert en de ecologische voetafdruk van de teelt van gewassen vermindert", aldus dr. Gil Ronen, voorzitter en oprichter van NRGene. "We zijn dankbaar dat Toyota heeft gekozen voor onze tools voor de assemblage van een genoom met veel gegevens om nieuwe variƫteiten van lokaal geteeld voedsel te helpen kweken. Deze aanpak heeft het potentieel om een economisch en duurzaam alternatief te zijn voor de import van aardbeien - een belangrijk tuinbouwproduct met een van de grootste markten in Japan".

Naast zijn kernactiviteit, het maken van auto's, werkt Toyota sinds 1999 aan het verrijken van gemeenschappen door middel van een reeks zakelijke initiatieven die een positieve invloed hebben op het milieu. Prominente voorbeelden zijn onder andere plantverbetertechnieken om ziektebestendige suikerrietgenen te identificeren en de analyse van het aardbeiengenoom. Nu de wereld geconfronteerd wordt met een vergrijzende landbouwbevolking en een afnemende voedselautonomie, zet Toyota samen met NRGene projecten op touw om de ontwikkeling van de landbouwindustrie verder te ondersteunen en aan te moedigen.

"Wij waren het meest tevreden over het vermogen van NRGene's genoomassemblage om onze op genomica gebaseerde, moleculaire veredeling van aardbeien te ondersteunen," aldus dr. Hiroyuki Enoki, Group Manager van Toyota. "We kijken uit naar verdere samenwerking met NRGene om deze en andere veredelingsdoelstellingen te realiseren."

Voor meer informatie:
NRGene
Tel +972.72.2203750
Fax +972.8.6489897
info@nrgene.com

Toyota
www.toyota-global.com

Publicatiedatum: