Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Plastic verminderen is prioriteit voor Canadese kassenteler Inspired Greens

Inspired Greens Living Lettuce heeft al sinds zijn oprichting prioriteit gemaakt van het verminderen van plastic, zo zegt het bedrijf. Het bedrijf is in juni 2017 opgericht en heeft het plasticverbruik verminderd door zijn kluitsla in een open verpakking te verpakken in plaats van een volledig gesloten plastic verpakking. Volgens Inspired Greens werd sla die in een kas is geteeld in de VS traditioneel verkocht in een volledig gesloten plastic verpakking.

“Retailers in heel Noord-Amerika zijn enthousiast over onze open verpakking voor 'living lettuce'," zegt David Karwacki, directeur van The Star Group of Companies, die de kassen van Inspired Greens heeft gebouwd. “De presentatie brengt de groentenafdeling tot leven en de grote vermindering in het verbruik van plastic is een groot succes."

Inspired Greens vertelde dat ze sinds hun oprichting meer dan 15 miljoen kroppen sla hebben geteeld. Volgens hun berekeningen hebben ze dankzij hun recyclebare halfopen verpakkingen 907.184 kg hard plastic om kunnen zetten naar 45.359 kg aan recyclebare plastic verpakkingen. 

“Dit is slechts één product binnen de groente- en fruitafdeling, maar alle kleine beetjes helpen. Inspired Greens heeft het verbruik van plastic 20 keer verminderd," zei Karwacki. "En dit allemaal om sla te produceren die smaakvol en betrouwbaar is en die op zeer duurzame wijze is geproduceerd."


Voor meer informatie:
Devon Kennedy
The Star Group
Tel: +1 (604) 910-3394
devon@starproduce.com
www.inspiredgreens.ca

Publicatiedatum: