Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Alles automatisch in nieuwe containerlijn van Australische opkweker

Tholen - Bij Boomaroo, een Australische opkweker van groentegewasen voor de vollegrond, wordt een nieuw project uit de grond gestampt. KG Systems, geen onbekende down under, levert er een automatisch container systeem met bijna 2000 mobiele containers. ‘Automatisch’ is het meest genoemde woord als we Floris Berghout van KG Systems ernaar vragen. “Boomaroo is een van de meest hightech bedrijven van Australië. Ze zijn altijd op zoek naar het nieuwste van het nieuwste om de concurrentie voor te blijven.”

Geautomatiseerd proces
Floris vertelt: “Automatisch worden zaadjes in trays gezaaid, waarna de trays op de mobiele container worden gezet. In twee meerlagencellen ontkiemen de planten onder geconditioneerde omstandigheden. De ontkiemde planten worden automatisch in de Canadese Cravo kas gezet. Het dak van de kas kan in de zomer open om meer lucht of zonlicht naar binnen te laten. De volgende stop voor de plantjes is het buitenveld dat eenzelfde formaat heeft als de kas. Zodra de plantjes groot genoeg zijn, worden ze -uiteraard weer automatisch – naar de werkruimte gebracht, waar ze overgezet worden in transportrekken om vervolgens met vrachtwagens op weg gaan naar de klant.” Het hele systeem rouleert automatisch. De kweker kan inloggen in het systeem om precies te zien waar de containers zich bevinden. Ook kan hij de containers van kas naar werkruimte sturen of terug. 

Strakke planning
“De kas is inmiddels klaar en ook de onderbouw voor het containersysteem staat. Rond week 10, als de overige bouwwerkzaamheden klaar zijn, beginnen wij met het instellen van de automatisering en het lassen van de containers. De materialen die daarvoor nodig zijn, bevinden zich momenteel op het water. Ze werden in Rotterdam ingescheept en worden per schip naar Brisbane gebracht. Het installeren zal een paar weken in beslag nemen”, schat hij in. Boomaroo is gebrand op maximale efficiëntie, merkt Floris. “In de afgelopen maanden werden er hier en daar nog wat wijzigingen doorgevoerd om het systeem nog beter te maken. Het project loopt daardoor wel wat uit, maar we werken er met elkaar hard aan om het zo snel mogelijk af te maken.”

Weloverwogen keuze
De keuze voor KG Systems als leverancier is een weloverwogen keuze. “We hebben een goede tijd gezeten met Boomaroo om te praten over ons ontwerp en welke snelheid en efficiëntie ermee behaald kan worden. Alle voor- en nadelen zijn afgewogen. Uiteindelijk viel de keuze op ons. Het speelde mee dat we ervaring hebben in Australië en mond tot mond reclame doet het altijd goed”, besluit Floris.

Voor meer informatie:
Floris Berghout
Kees Greeve B.V. & KG Systems B.V.
Leeuwenhoekweg 58
2661 DD Bergschenhoek
Tel. +31-10 5212644
floris@kgsystems.nl 
mobiel +31 6 5465 3130
www.kgsystems.nl