Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Schade door hevige hagel in Apulië

Op 10 december zijn de Italiaanse regio's Polignano, Monopolo en Fasana getroffen door een hevige hagelbui. Giandomenico De Mola was hier getuige van en zegt hierover het volgende: "Rond 11 uur werd Polignano getroffen door uitzonderlijke en ongewone hagel en een uur later trok dit naar het zuiden." Diverse gewassen zijn beschadigd.

"Er is duidelijk zichtbare schade aan gewassen, zoals sla, bieten en andere bladgroenten, die klaar waren om te worden geoogst. Er zijn laesies zichtbaar, maar we zullen nog 48 uur moeten wachten om de schade op te kunnen nemen."

"Honderden hectare zijn getroffen door dit verschijnsel. Gelukkig zijn de structuren gespaard gebleven. We weten de relatieve omvang niet en daarom kunnen we nog geen uitspraken doen over de schade. Het kan zo zijn dat de afzet van de snijbiet onmogelijk is door de laesies, maar diezelfde laesies zullen op sla minder impact hebben qua afzet."

"Het lijkt erop dat de hagel, die ongeveer een centimeter groot was, andere groenten, die typisch zijn voor het gebied, heeft gespaard."

"Vergelijkbare gebeurtenissen zijn atypisch voor deze periode. De abnormale weersomstandigheden van de afgelopen maanden, met temperaturen boven het seizoensgemiddelde, maken het zeewater relatief warmer. Bij inslag met koudere lucht veroorzaakt dit dan zeer intense stormcellen aan de kustgebieden."

 

Publicatiedatum: