Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Rian van Dam burgemeester Hollands Kroon

Rian van Dam (57 jaar) is dinsdagavond voorgedragen als nieuwe burgemeester van de agrarische gemeente Hollands Kroon. Dat laat de gemeente weten. Van Dam (PvdA) is momenteel programmadirecteur GreenPort Noord-Holland Noord.

Van Dam is volgens de gemeente bekend met de omgeving. De vertrouwenscommissie van de raad ziet haar als een empathisch persoon, die tegelijkertijd in staat is knopen door te hakken. 'Bestuurlijk heeft zij ervaring als wethouder van de gemeenten Alkmaar en Enkhuizen. Zij heeft begrip voor verhoudingen en staat stevig in de samenleving', motiveert Hollands Kroon de voordracht.

Opvolgster 
De benoeming is pas definitief, zodra het Koninklijk Besluit getekend is. De voordracht ligt nu bij de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De verwachting is dat de nieuwe burgemeester van Hollands Kroon op 12 februari 2019 wordt geïnstalleerd. Van Dam volgt Jaap Nawijn (VVD) op.

Bron: Greenport Noord-Holland Noord

Publicatiedatum: