Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
LTO Glaskracht Nederland gaat pilotproject aandragen

Ollongren vindt landinrichtingswet nog niet geschikt voor herstructurering glastuinbouw

Op 5 september is door Minister Ollongren van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties een wetsvoorstel bij de Tweede Kamer ingediend over wijziging van de Crisis- en herstelwet om woningbouw te versnellen en duurzame ontwikkeling in te dienen. Daarop volgde reactie van LTO Glaskracht die het belang van herstructurering van glastuinbouwgebieden bij de minister kenbaar heeft gemaakt. Als het aan LTO ligt, wordt bij herstructurering van glastuinbouwgebieden het wettelijk instrumentarium voor landinrichting gebruikt.

Ollongren onderkent de noodzaak en urgentie van herstructurering, maar geeft aan dat er tot op heden geen ervaring is opgedaan met het gebruik van het instrumentarium voor herstructurering van glastuinbouwgebieden inclusief kassen en andere gebouwen. LTO heeft toegezegd dat zij op korte termijn één gebied zal aandragen als pilotproject om ervaringen op te doen met landinrichting voor herstructurering van glastuinbouwgebieden. 

Verplicht herverkavelen van gebouwen blijft voor Ollongren ondertussen een optie die ze niet verder wil onderzoeken. "Allereerst zal bezien moeten worden op welke wijze het herstructureringsproces met inzet van het bestaande instrumentarium verder kan worden gebracht. Het is nu eerst opportuun dat gebiedsprocessen worden geïnitieerd waarbij met toepassing van de instrumenten en procedures de herstructurering van enkele glastuinbouwgebieden ter hand wordt genomen." Gelet op deze afspraken ziet Ollongren geen noodzaak om verplichte verkaveling via de Crisis- en herstelwet mogelijk te maken, ook n.a.v. van onderzoek hiernaar na eerdere vragen.
 
Bron: Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

 

Publicatiedatum: