Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Oman:

Kas op zonne-energie krijgt vorm

Volgens Steven Moss, CEO van GlassPoint Global, boeken GlassPoint en Petroleum Development Oman (PDO) aanzienlijke vooruitgang met Miraah, een kassenproject op zonne-energie.

Bekijk hieronder de nieuwste drone-video die Miraah in actie laat zien:

Zoals je ziet, staan ​​er 4 'kasblokken', een standaardmodule van GlassPoint's trogtechnologie. Elk blok heeft maximaal 40 rijen spiegels die de zon gedurende de dag volgen. Deze blokken hebben een piekcapaciteit van 100 MWt en kunnen 660 ton stoom per dag leveren. De stoom wordt door PDO gebruikt om zware olie op een duurzamere manier te produceren.

En er komt nog meer. Het bouwproject heeft inmiddels al 3,5 miljoen manuren overschreden. De bouw is nog steeds aan de gang en de stoomproductie stijgt om aan de toekomstige stoomvraag van PDO te voldoen. Er komt 200 MWt bij in 2019.

Er is op dit moment veel bouwactiviteit in Oman.

GlassPoint en PDO lanceerden het 'SolaRISE' Technology Center, dat staat voor Solar Research, Innovation and Sustainability in Energy. Het centrum is gericht op het verlagen van de kosten en het evalueren van oplossingen voor het gebruik van zonne-energie voor andere industriële processen in Oman en de rest van de wereld.

Onlangs kondigden GlassPoint en Occidental uit Oman aan dat ze een memorandum van overeenstemming hebben getekend dat zou kunnen leiden tot een grote thermische zonne-energiecentrale van meer dan twee gigawatt op het Mukhaizna-olieveld.

Voor meer informatie:
www.glasspoint.com

Publicatiedatum: