Agricriminaliteit kost Zuid-Afrika 42 miljoen euro

Een rapport van AgriSA meldt dat 7 van de 10 commerciële telers in Zuid-Afrika in 2017 tenminste één keer met criminaliteit te maken hebben gehad. Dit was slechts een van de vele feiten over de criminaliteit waarmee Zuid-Afrikaanse telers dagelijks te maken hebben.

Volgens de AgriSA kostte agricriminaliteit de sector in 2017 422 miljoen euro. Het rapport vermeldt ook dat commerciële telers bijna 115 miljoen euro aan beveiliging besteedden in 2017.

Volgens iol.co.za vermeldde AgriSA eveneens niet content te zijn met de uitlating van president Ramaphosa die beweerde 'dat er geen moorden op telers' plaatsvinden.

Dan Kriek van AgriSA: "Overvallen en moorden op telers, werknemers van teeltbedrijven en hun families zijn een groot probleem dat erkend dient te worden."

Eerder dit jaar maakte de minister van politie de laatste cijfers over de overvallen van begin dit jaar bekend. Deze tonen aan dat 62 telers in 2017/2018 vermoord werden. AgriSA roept de president op om de noodzakelijke nuances en feiten omtrent deze materie te vermelden.


Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2018