Turken gaat exotische AGF in Soedan telen

Turkije spitst al geruime tijd haar aandacht toe op Afrikaanse landen om handelsrelaties met Afrikaanse landen te verbeteren vanwege de door president
Recep Tayyip Erdogan gegeven instructies. 

Als gevolg van deze inspanningen ondertekenden de Turkse regering en privé-bedrijven een 99 jaar durende leaseovereenkomst met de Soedanese regering om landbouwproducten in Soedan te telen. De bedoeling is om tropische producten te telen die niet in Turkije kunnen geteeld worden om ze goedkoop naar Turkije te importeren. Sommige van de producten, die men van plan is te telen, zijn ananas, avocado, koolzaadolie en katoen.

Anderzijds zal Turkije een teeltbedrijf in Soedan oprichten dat een voortrekkersrol dient te spelen. Dit bedrijf zou als een voorbeeld dienen voor vele bedrijven die wensen te investeren in Soedan.

Op dit moment bedraagt het handelsvolume tussen beide landen ongeveer 500 miljoen USD, maar dankzij deze ontwikkelingen wordt verwacht dat het handelsvolume volgende jaar verdubbeld wordt en binnen een paar jaar de kaap van 10 miljard USD zou halen.

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2018