Initiatief steunt duurzame ideeën van jongeren

Verticale groententeelt in Rwanda

In Rwanda is akkerland schaars: de Oost-Afrikaanse republiek is ongeveer zo groot als de Duitse deelstaat Mecklenburg-Vorpommern en heeft 13 miljoen inwoners. Het bergachtige landschap beperkt het landbouwareaal sterk en zelfs privé groenteteelt is in de dicht bevolkte hoofdstad Kigali nauwelijks mogelijk.

De 18-jarige scholier Kajyibrami Ghilain heeft zich daarom ten doel gesteld om een oplossing voor de stedelingen in zijn thuisland te vinden, meldt de Duitse website TAZ.de. Sinds enkele maanden werkt hij aan de 'Green Wall', een verticaal kas- en irrigatiesysteem, dat aan de wanden van huizen bevestigd kan worden. Het systeem bestaat uit een soort bloembakken van uitgesneden, omgedraaide plastic flessen. Door een buis worden de planten gelijkmatig van water voorzien.

Kajyibrami's project is onderdeel van het afgelopen oktober opgerichte initiatief 'African Union Youth for Change' (AUY4C). Daarmee wil de regering van Rwanda ecologische projecten van jongeren steunen. Leider van het project is Diane Mushimiyimana.

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2018