Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"samen aan de slag voor verdere groei"

Investeringsmaatschappij Equistone neemt BOAL Group over

De Britse investeringsgroep Equistone Partners Europe heeft een meerderheidsbelang verworven in BOAL Group. Eigenaren Ronald Boers, de huidige CEO, en Marinus Boers, oprichter van het bedrijf, houden beiden een minderheidsbelang in het bedrijf. Ook het managementteam van BOAL verwerft een minderheidsbelang. De bedrijven laten weten dat het gaat om een strategische samenwerking om verdere groei mogelijk te maken.

Equistone investeert in snelgroeiende, Europese, middelgrote bedrijven en daar hoort BOAL Group bij. BOAL is actief in het ontwerp en de productie van hoogwaardige aluminium dak- en gevelsystemen voor glas- en foliekassen. Het bedrijf is gevestigd in Naaldwijk en heeft sinds de oprichting 48 jaar geleden een belangrijke positie in de nationale en internationale glastuinbouw verworven. Productie geschiedt in Nederland ('s-Gravenzande, Maasdijk, De Lier) en het Verenigd Koninkrijk (Shepshed). Het bedrijf heeft momenteel zo'n 370 werknemers en kende vorig jaar een omzet van 155 miljoen euro. De eigen extrusie tak voorziet ook de bouw- en transportsector van aluminium profielen.




Volgens Marc Arens, partner bij Equistone, heeft BOAL al een indrukwekkende marktpositie. "Dat biedt een uitstekend uitgangspunt voor de volgende fase van groei. Samen met het huidige managementteam zal Equistone hierop verder bouwen en verdere groei mogelijk maken. Onze prioriteiten zijn de geografische uitbreiding, productinnovatie en verbreding van het bestaande productportfolio."

Ook bij BOAL Group zijn ze enthousiast over de stap. "De wereldwijde tuinbouwsector groeit razendsnel en dat merken we bij BOAL Group ook", vertelt Ronald Boers, CEO van BOAL Group. "Equistone is daarom de perfecte partner voor onze verdere ambities. Samen zullen we onze uitbreidingsplannen realiseren. Dit alles is mogelijk dankzij de langdurige en strategische samenwerkingen die we met onze klanten en partners gerealiseerd hebben en dankzij onze ervaring in de productie van kwalitatief hoogwaardige aluminium profielen voor de glastuinbouw en andere segmenten.

De transactie wordt naar verwachting in april 2018 afgerond. Voor die tijd kijken de mededingingsautoriteiten er nog naar. Hoeveel geld er met de overname gemoeid is, wordt niet bekend gemaakt.

Voor meer informatie: 
Publicatiedatum: