Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Geavanceerde schermen ondersteunen bessenproductie

De laatste 10 jaren heeft de wereldwijde fruitmarkt een enorme groei in de productie van bessen doorgemaakt. Bessen zijn, onder andere dankzij hun gezondheidsvoordelen, het meest hoogwaardige verse product in de Verenigde Staten. Een nieuw wereldwijd rapport meldt daarnaast vergelijkbare trends in Europese landen. Volgens een rapport van de Rabobank is de verwachting dat de Europese consumptie van verse blauwe bessen, frambozen en bosbessen de komende vijf jaar ten minste 7% per jaar zal groeien. De consumptie van aardbeien zal ongeveer 2% per jaar gaan toenemen. door Milena Poledica, PhD

Als bron van antioxidanten en andere gezonde voedingsstoffen zijn bessen op veel plekken op de wereld een dagelijks onderdeel van het dieet van mensen geworden. En juist deze gezondheidsvoordelen zijn de reden dat de consumptie van bessen, én de bessenindustrie, blijft groeien. 



Deze enorme groei is vooral zichtbaar in de blauwe bessen productie. Volgens de International Blueberry Organization (IBO) is de productie boom van 2005-2010 wat verminderd, maar de groei blijft! 

De verwachting dat de productie van blauwe bessen iedere twee jaar met 100.000 ton zal groeien. 

Om jaarrond verse bessen te kunnen leveren, te voldoen aan de groeiende vraag van consumenten, en fruit van een hoge kwaliteit te kunnen leveren investeren telers wereldwijd in efficiënte en duurzame teeltsystemen. 

Passend bij duurzame teeltpraktijken heeft Arrigoni verschillen innovatieve agrotextiel producten ontwikkeld die de bessen beschermen tegen ongunstige weersomstandigheden en creëert deze betere omstandigheden voor de plantengroei. 

Zo presenteren we Protecta: een nieuw concept in de bessenproductie die de doorgang van regen verminderd en en tegelijkertijd bescherming biedt tegen hagel. Dit scherm is gemaakt van Arlene HT monofilament met een hoge sterktegraad dat speciale toevoegingen bevat die voor een langere levensduur zorgen (drie keer langer dan plastic folie).



Een goede doorlating van licht onder het scherm en een matige schaduwvorming van 22% stimuleert de fotosynthese en de groei van de bessen. Onder de Protecta ligt de dagelijks temperatuur iets lager dan buiten het scherm, maar in de nacht liggen de temperatuur juist iets hoger. Dit creëert een gematigd klimaat en goede omstandigheden voor de plantontwikkeling en fruitgroei. Goede lichtomstandigheden en een optimale luchtstroom beïnvloeden de kleur, stevigheid en smaak van de bessen op een positieve manier. 

Ook kan het systeem in de vroege lente bescherming bieden tegen vorst door het habitat van de planten droog te houden. 

Als het Protecta systeem gecombineerd wordt met het Biorete 25 Mesh insectenscherm om de zijkanten dicht te maken, sluit het de meest invasieve insecten in de bessenproductie buiten, zoals de Suzuki's fruitvlieg. Bovendien zorgt het nieuwe Biorete 25 Mesh Air Plusline scherm, met een verbeterde schermstructuur en meer gaten per vierkante meter, voor 20% meer ventilatie. 

Voor meer informatie
Arrigoni SpA
Via Monte Prato 3
22029 Uggiate Trevano (CO)
Tel.: (+39) 031803200
Fax: (+39) 031803206 
www.arrigoni.it
Publicatiedatum: