Impressie Kennisbijeenkomst Aardwarmte 8 maart

Op 8 maart 2018 vond een openbare bijeenkomst plaats van de Kennisagenda Aardwarmte. Vier projecten werden toegelicht.

Resi Veeningen (Panterra Geoconsultants) liet zien dat met name de analyse van de cuttings waardevolle extra informatie kan leveren voor zowel de exploratie van nieuwe putten als de bedrijfsvoering van de betreffend bron. Guido Bakema (IF Technology) ging in op de mogelijkheden van aardwarmtesystemen met één boorgat. Van de drie beschreven systemen verdient het aanbeveling om de zogenaamde monobron technisch en economisch verder uit te werken. Het gaat dan om wat kleinschaligere toepassingen dan het gebruikelijke doublet systeem.

Maurice Hanegraaf (TNO) gaf een interessante inkijk in onderzoeksactiviteiten van TNO op het gebied van geothermie, ook internationaal. Ton Noordervliet (Newell Engineering) sloot de middag af met een analyse in welke gevallen 'dunnere' en daardoor goedkope putten zinvol kunnen zijn. In bepaalde gevallen kan een slim-hole ontwerp een goede optie zijn voor ultra diepe geothermie exploratie.

Aan de bijeenkomst namen zo'n 60 personen deel. Binnenkort worden wederom enkele projecten afgerond en volgt weer een kennisbijeenkomst. Houd de agenda in de gaten.

Presentaties
- Adding value to routinely obtained geothermal well data
- Single hole geothermische systemen
- TNO activiteiten voor geothermie
- Slim-hole drilling for geothermal wells

Voor meer informatie:
Kas als Energiebron
www.kasalsenergiebron.nlPublicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2018