Eco Erica neemt 8,2 hectare Fruit Farm Company over

Tholen - Op vrijdag 2 maart 2018 heeft Krist Hamerlinck van Hamerlinck LV zijn handtekening gezet onder de koop van 8,2 hectare kas in Erica. Hamerlinck neemt in het Drentse dorp een deel van de door de Fruit Farm Group afgestoten biotak over. Hamerlinck LV breidt met de koop het aantal hectares waarop biokasgroenten worden geteeld uit van 15 naar 23.

In totaal beschikt Hamerlinck nu naast 23 hectare kassen verdeeld over Nederland en België ook over 20 hectare voor de teelt van biogroenten in vollegrond. In Mexico wordt in 5 hectare kassen jaarrond geteeld voor de Amerikaanse markt.

Compost
Eind maart gaan in Erica de eerste planten de kas in. Eerst komkommerplanten en begin april volgen de paprika- en tomatenplanten. Aan het kassencomplex zelf hoeft Hamerlinck weinig te verbouwen. Op 9 maart is daarom al begonnen met het uitrijden van compost.

Personeel
Krist Hamerlinck is voor de nieuwe Nederlandse locatie, een kleine 350 autokilometers verwijderd van de locatie in het Vlaamse Assenede, nog volop op zoek naar personeel. "De nieuwe locatie ligt niet direct om de hoek. Nu ga ik regelmatig heen en weer, maar op termijn is het de bedoeling dat er daar een zelfstandige bedrijfsvoering wordt opgebouwd."

Voor meer informatie:
Eco Veg bvba
Stoepestraat 5A
9960 Assenede


Publicatiedatum :
Auteur:
©


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2018