Minder groene paprika's in VS door nat en koud weer

Aan de Amerikaanse Westkust heeft de aanvoer van paprika te lijden gehad van het slechte weer. 

"De weersomstandigheden hebben gevolgen gehad voor de kortetermijnmarkten," vertelt Richard Cowden van Baloian Farms uit Californië. "De prijzen stegen van een betaalbaar naar een zeer hoog niveau. Nu het weer genormaliseerd is, verwachten we dat de prijzen weer naar het gebruikelijke niveau zullen zakken. We hadden te maken met vrij koud weer en veel regen. Hierdoor kon er niet geoogst worden en ook de groei verliep trager. We hadden dus minder volumes beschikbaar."Cowden merkt op dat het aanbod desondanks vergelijkbaar is met dat van vorig jaar.

Gezien het feit dat de vraag naar paprika vrijwel stabiel is, en dit geldt met name voor de populaire rode en groene rassen, zijn de prijzen nagenoeg verdubbeld. De weeromslag heeft de markt opgedreven. Tot een week geleden waren er geen zorgen wat betreft de aanvoer." Cowden voegt er aan toe dat de markt voor paprika sterk is zodat er weinig product beschikbaar is. "Nu de regen en kou voorbij zijn, zal de situatie snel weer bij het oude zijn."Productie verplaatst zich
Cowden vertelt dat voor Baloian de teelt van groende paprika's volgende maand in een overgangsfase verkeert. "De productie in de Mexicaanse districten Ciliacán en Los Mochis zal afnemen, terwijl onze vollegrond groene paprika's voor de foodservice zullen pieken en er ook stabiele maar kleinere maten beschikbaar zullen komen," vertelt hij. De nieuwe oogst in Coachella in Californië begint in de week van 19 maart. 


Richard Cowden
Baloian Farms
Tel: +1 559 264 3427
rcowden@baloianfarms.com
www.baloianfarms.com

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2018