Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
3,4 hectare nieuwbouw

Husagro BVBA bouwt bij

Tholen - Na een eerdere uitbreiding in 2010 met 1,2 hectare wordt er sinds twee weken weer gebouwd in het Belgische Langemark. Ditmaal werkt Havecon aan in totaal 3,4 hectare kas voor de teelt van trostomaten. Met de betonwerken is gestart en ondanks enigszins drassige omstandigheden zou in mei de kas opgeleverd moeten worden.

"Vervolgens kan er door firma De Vijlder aan de verwarming begonnen gewerkt én kan het binnenwerk van de kas verder klaargemaakt worden. Als alles goed verloopt, kan dan in augustus de najaarsteelt opgestart worden", vertelt Wim Saelens van Husagro. Husagro teelt straks trostomaten op in totaal 5,7 hectare. De nieuwe kas krijgt diffuus glas van Cultilene met langs beide zijden een anti-reflexcoating. Verder neemt de automatisering in de loods van het bedrijf toe. Saelens: "In verband met deze automatisering zetten we vanaf dit jaar vol in op trostomaten. Van de teelt van het ras coeur de boeuf hebben we afscheid genomen."


Wim Saelens met zijn gezin in de reeds bestaande kas.

Bij Husagro wordt onder het Tomabellabel geteeld met respect voor natuur en milieu. De tomaten worden via de Reo Veiling in Roeselare afgezet. Voor de huisvesting van seizoensarbeiders wordt tegelijkertijd ook een nieuw gebouw geplaatst.

Voor meer informatie:
Husagro BVBA
Diksmuidestraat 6A
8920 Langemark