Composteerbare etiketten en labels

Het gebruik van milieuvriendelijke tassen, etiketten, banden en stempels is tegenwoordig naast noodzaak ook een toegevoegde waarde. Het Italiaanse LGL Labeling Company gebruikt voor de productie hiervan composteerbaar materiaal. Alle producten zijn gecertificeerd en vallen onder de categorie 'All Compost'."Het zijn veeleisende producten, zeker de laatste tijd. We kunnen de composteerbaarheid voor alles certificeren: van het etiket tot het kleefmiddel, tot aan de inkt. Maar het nieuwe product is vervaardigd van materiaal dat uit cellulose komt in plaats van plastic. Het kleeft net zo goed als andere materialen en voldoet aan alle milieueisen. We noemen deze producen All Compost en ze kunnen onder andere worden gebruikt voor stempels, banden en etiketten," zegt technisch manager Nicola Zannoni.

Een kleine twee jaar geleden is LGL Labeling Company verhuisd naar een nieuwe locatie van maar liefst 6300 vierkante meter. De producten worden geëxporteerd naar bijna alle landen in Europa.

"We hebben een nieuwe digitale technologie ontwikkeld om kleine batches binnen enkele weken af te drukken. Deze digitale lijn wordt toegevoegd aan de 10 reeds bestaande en dit alles stelt ons in staat de groenten- en fruitsector van dienst te zijn met de mogelijkheid een hoog niveau van personalisatie en diversificatie te verkrijgen," gaat Zannoni door.

"We staan aan de vooravond van een revolutie want veel klanten kiezen voor een band in plaats van het klassieke etiket. Dat geldt met name voor ananas en meloen, maar ook voor sommige groenten zoals selderij," concludeert Zannoni.

Contact:
Etichettificio LGL s.r.l.
Via del Frumento, 13
47822 Santarcangelo di Romagna (RN)
Tel.: (+39) 0541 626914
Fax: (+39) 0541 626991
Email1: commerciale@lglett.com
Email2: tecnico@lglett.com
Web: www.lglett.com

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:

Reacties:


Geweldig om te zien dat composteerbare etiketten ook internationaal worden opgepakt!
Wel even scherp blijven: het materiaal is vooralsnog door LGL niet gecertificeerd.
Arjan Klapwijk, Bleiswijk - 2018/03/08 10:35:03.000


Is dit product in Nederland verkrijgbaar?
Klaassens AGF, Den Helder - 2018/03/13 18:57:01.000© GroentenNieuws.nl 2018