Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Levarht gaat telen in Verenigde Arabische Emiraten

Levarht gaat in de Verenigde Arabische Emiraten aan de slag met de teelt van sla, baby leaves en kruiden. Daarvoor is het handelsbedrijf een samenwerking met diverse ketenpartners aangegaan. "We zien grote mogelijkheden in de markt door dichtbij winkels en eindgebruikers te telen. Deze lokale plannen maken het mogelijk de import en de afgelegde kilometers te minimaliseren. Dat betekent dus niet alleen een vers kwaliteitsproduct in de schappen, maar ook een stap voorwaarts voor het milieu", laat het bedrijf weten. 

Horizontaal en verticaal
In het project wordt gebruik gemaakt van nieuwe LED-lampen en wordt het gebruik van water en elektriciteit zoveel mogelijk geminimaliseerd. "We richten een verticaal- en horizontaal teeltsysteem in en zullen ook zelf de opkweek faciliteren", laat het bedrijf weten. "Daardoor kunnen we zonder gewasbeschermingsmiddelen werken. De teeltfaciliteit wordt ook uitgerust met een verpakkingsruimte. "Daardoor kunnen we gegarandeerd 100% schoon salademixen verpakken, ready-to-eat."

Voor het project is Levarht een samenwerking aangegaan met diverse technische toeleveranciers. "Samen met onze zakenpartner GrowGroup brengen we horizontaal en vertiaal telen naar het volgende niveau. Daarvoor werken we samen met onze partners Philips, Rijk Zwaan en Delphy. Alle deze bedrijven dragen hun unieke kennis en ervaring bij om deze nieuwe onderneming een succes te maken."

Het gezamenlijke doel daarin is de klant te voorzien van verse salades en kruiden. "Vrij van gewasbeschermingsmiddelen in welke vorm dan ook. Door smaakvolle en sterke rassen te selecteren en een schone productie te realiseren kunnen we onze klanten voorzien van kwalitatieve producten, ready-to-eat binnen 24 uur na de oogst." Volgens Levarht zijn de producten zo schoon dat ze niet eens gewassen hoeven te worden. 



Horizontale en verticaal telen - foto's van Philips 

Volgens Levarht past dit project perfect bij hun nieuwe pay-off ''Bringing the best together. "We werken samen met sterke partners die dezelfde gedachtegang koesteren: we willen niet zozeer zaken veranderen, maar wel teelttechnieken verbeteren en daarmee de klant voorzien van verser, schoner en smaakvoller product. Alle partners dragen hier met hun eigen expertise aan bij - dat is 'Bringing the best together'. 


Voor meer informatie: 
Levarht
Postbus 67
1430 AB Aalsmeer
Netherlands
Tel: +31 (0) 297 386611
Fax: +31 (0) 297 386666
info@levarht.nl
www.levarht.nl

GrowGroup IFS B.V.
Haydnsingel 3
2992 EL Barendrecht
Netherlands
tel +31 (0)85 -7500 265 (office)
tel +31 (0)6 - 2322 1646 (mobile Europe)
tel +971 (0)56 - 919 7520 (mobile Middle East)
john.breedveld@growgroupifs.com
www.growgroupifs.com