McDonald's lanceert Grand Veggie Burger

McDonald's is een nieuwe vegetarische burger aan het testen, genaamd de Grand Veggie. De groenten die voor deze burger gebruikt worden, worden geproduceerd door Etienne Godan, een teler in Val-de-Saire in Normandië. Hij leverde al salades aan McDonald's en nu gaat hij ook kool leveren. 

De 29-jarige teler legt uit dat hij drie jaar geleden is begonnen met het leveren van salades aan fastfood ketens als onderdeel van een programma voor jonge telers. Hij heeft jaarlijks een opbrengst van 300 ton salade en 350 ton kool die geteeld worden op de 16 hectare van het familiebedrijf, Les Grands Jardins. Het grootste gedeelte van de groenten die hij produceert, wordt gebruikt als garnering op burgers door geheel Frankrijk.
 
Voor het nieuwe vegetarische burgerrecept worden witte en rode kool uit Normandië gebruikt. Tijdens de testperiode werd van zes weken 60 ton kool gebruikt voor de burgers. Hiervoor werken ze samen met 14 andere telers. "In totaal werken we samen met 300 telers en kwekers in Frankrijk." 

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2018