Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Tomatenziekte baart Australische telers zorgen

Telers in het zuidwesten van Australië zijn bezorgd over de recente ontdekking van een nieuwe ziekte in het land. Dit naar aanleiding van de ontdekking van een ziektedragende bladvlooi in een achteraf gebied in tomaten, chilipepers en in paprika´s. Dit is voor het eerst dat de ziekte in Australië opduikt. De bladvlooi is schadelijk in tomaten, aardappelen, aubergines, paprika´s, pepers, tamarillo´s en zoete aardappelen.



Hoewel de ziekte bladvergeling, misvormd fruit en soms sterfte kan veroorzaken maken telers zich veel meer zorgen over het risico dat de bladvlooi de bacterie Candidatus Liberibacter solanacearum verspreidt. Deze bacterie veroorzaakt de zebra chip ziekte in aardappelen waardoor ze niet meer verkocht kunnen worden. De bacterie is nog niet ontdekt bij de bladvlooi in Australië, maar wetenschappers zijn bezorgd omdat de oorsprong onbekend is. De bladvlooi kan, omdat ze zo klein zijn, zich makkelijk verspreiden over een gebied via mensen, planten of via de wind - een angstaanjagend vooruitzicht voor de aardappelsector in West Australië. De bladvlooi is familie van de bladluis.
Publicatiedatum: