bouwupdate T.&T. van Leeuwen

“De kas staat en de draadhangers hangen erin”

Tholen - De kas staat, de draadhangers hangen erin en momenteel wordt er hard gewerkt aan de gevel, de watertoevoer en de drain. Half november gaan de planten in de nieuwe kas van cherrytomatenkwekerij T.&T. van Leeuwen, vertelt Thomas van Leeuwen. Bij de kas van 5 hectare wordt 3 hectare bijgebouwd.


Bouwfoto's van Havecon (www.havecon.nl)

Uitbreiden in deze tijd lijkt vreemd, maar bij cherrytomatenkwekerij T.&T. van Leeuwen kwam het perfect uit. “Alleen de kas is nieuw, verder gaat het bestaande materiaal wat langer draaien”, verklaart Thomas van Leeuwen, die samen met zijn broer Jordan het bedrijf runt. “De warmtevoorziening komt vanuit het huidige bedrijf. We moeten de waterunit alleen een beetje aanpassen.” Op termijn komt er waarschijnlijk aardwarmte beschikbaar op de locatie, maar ook voor die tijd hoeven er geen extra voorzieningen geplaatst te worden. “We gaan misschien iets op de ketel draaien, maar de WKK’s zijn groot genoeg om mee te verwarmen. En daarvan hebben we ook genoeg CO2.”

Ook bij de afzet was er ruimte: er wordt geleverd aan P. Seelen en zijn cherrytomatenareaal was juist iets gekrompen. “Dat kunnen we nu opvangen.” De cherrytomaten van Van Leeuwen gaan onder het Sweet Lions label de markt op. “Om herkenbaar te zijn in de keten”, vertelt Van Leeuwen. "Het merk komt terug op bijvoorbeeld de dozen." Ook de kleinverpakking, een schaal van 250 gram, is voorzien van de merknaam.


De cherrytomaten van T.&T. van Leeuwen gaan onder het Sweet Lions-label bij P. Seelen de markt op.Bouwfoto's van Cogas Zuid (www.cogaszuid.nl)

De nieuwe kas, gebouwd door Havecon en geïnstalleerd door Cogas Zuid, is voorzien van low-iron, gehard glas. De gevel is voorzien van stegdoppelplaten: dubbelwandige platen met een sterk isolerende werking. Daardoor is geen gevelscherm nodig. De kas heeft een gootlengte van 180,57 meter en een kolomhoogte van 6 meter. Er komt één scherm in. “Net als in de oude kas”, vervolgt Van Leeuwen. “Maar in de oude kas telen we nog op de grond. In de nieuwe kas werken we op teeltgoten.”

Voor meer informatie:
T.&T. van Leeuwen
Aartserfweg 6
5971 NR, Grubbenvorst
tel. +31 (0)77 366 28 28
fax +31 (0)77 366 17 48
info@sweetlions.nl
www.sweetlions.nl

Voor verkoopinformatie:
P. Seelen Grubbenvorst B.V.
Venrayseweg 118a
5925 RH Venlo
Tel: 077-3873250
Fax: 077-3872797
Email: info@pseelen.nl
www.pseelen.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven