Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Polysense haalt 2 miljoen op

"Voedingsproducenten gooien momenteel letterlijk hun winstmarges weg'

Polysense, een Gentse technologie start-up, haalt 2 miljoen euro op bij techondernemers om de voedingsindustrie verder te disrupteren. Het bedrijf focust zich op AI-toepassingen in productieprocessen om minder afval te produceren en efficiëntie te verhogen. "Voedingsproducenten gooien momenteel letterlijk hun winstmarges weg. Polysense zorgt ervoor dat ze terug grip krijgen op variaties in grondstoffen, seizoen en omgeving om zo het maximale uit hun proces te halen", vertelt Yarne De Munck, CEO van Polysense.

De operatoren van grote namen in de voedingsindustrie zoals frietjesreus Agristo, Roger & Roger, bekend van Croky, en de Nederlandse groentenverwerker Coroos maken nu al gebruik van het product. "We staan meer en meer onder druk door stijgende grondstofkosten, duurzaamheidswetgeving, en de arbeidsmarktkrapte. De technologie van Polysense is een echte gamechanger voor ons, ze realiseren zowel economische als ecologische winsten.", aldus Kristof Wallays, COO van Agristo.

De start-up zet artificiële intelligentie in om een snellere en accuratere procescontrole aan te bieden voor voedselverwerkers. Door de resultaten van computergestuurde kwaliteitscontroles te koppelen aan procesparameters, kunnen fouten sneller worden opgespoord. Dit maakt handmatige controles overbodig, verhoogt de efficiëntie van het
productieproces en minimaliseert zowel afval als herverwerking. Van Dijck legt uit: "Met
synthetische data creëren we in een mum van tijd een digitale replica van klantproducten. Dit stelt ons in staat om snel en efficiënt data te genereren, wat een aanzienlijke tijdsbesparing oplevert voor onze klanten."

Met de investeringsronde van 2 miljoen wil de organisatie verder groeien. Daarbij ligt de focus op het verder ontwikkelen van nieuwe innovaties, alsook het uitbreiden van het marktaandeel binnen de voedingsindustrie in Europa. Met de expertise van investeerders en ondernemers zoals Peter Hinssen, Wim Vernaeve, Jeroen De Wit, Matthias Geeroms en Coformaco, de family office van Conny Vandendriessche en Matthijs Vanhaelemeesch, wordt Polysense versterkt om verder uitbreidingen mogelijk te maken. "Polysense heeft al een prachtig traject afgelegd met een ijzersterk team. Hun potentieel om voedingsbedrijven vooruit te trekken en afval te verminderen, is exact de reden waarom we hen willen ondersteunen.", aldus Coformaco.

Op een heel korte tijd groeide het bedrijf uit van de 3 oprichters tot een multidisciplinair team van 20 specialisten. "Het is soms surreëel om de groei te zien. Zowel van onze organisatie als geheel, als van elke persoon binnen ons team. Daar willen we op blijven inzetten om samen de voedingsindustrie naar een nieuw tijdperk te katapulteren. Daarvoor blijven we steeds op zoek naar het beste talent.", zegt Jarne Bogaert, medeoprichter van Polysense.

Voor meer informatie:
Polysense
Amelia Earhartlaan 2/0301
9051 Gent
T: +32 0784 354 767
[email protected]
www.polysense.ai

Publicatiedatum: