Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Naoogstbehandeling voor kasgroenten

Donderdag 8 mei vond in het Innovatiecentrum van telersvereniging Coexphal in La Mojonera (Almería) een bijeenkomst plaats over duurzame oplossingen voor behandelingen van kasgroenten na de oogst. Sanifruit organiseerde het evenement en nodigde diverse experts uit om hun kennis te delen over innovatieve methoden.

De dag werd geopend door Antonio Mena, regionaal vertegenwoordiger van het Spaanse ministerie van Landbouw in Almería. Hij benadrukte dat de provincie een sleutelrol speelt als 'de groentetuin van Europa', met producten zoals paprika, komkommer en tomaat. Vorig seizoen werd er maar liefst 600 miljoen kilo paprika geoogst.

Mena wees op het belang van biologische en geïntegreerde gewasbeschermingstrategieën. Hij onderstreepte de noodzaak van alternatieven voor chemische middelen, zoals de natuurlijke oplossingen van Sanifruit voor toepassing na de oogst. Deze helpen exporteurs om de houdbaarheid van producten te verlengen, voedselverspilling tegen te gaan en het aantal claims op bestemming te reduceren.

Juan Luis Valenzuela Manjón-Cabeza, hoogleraar Plantenfysiologie aan de Universiteit van Almería, besprak de impact van naoogstprocessen op de kwaliteit van groenten. Hij wees op het gebrek aan bewustzijn bij consumenten over voedselverspilling, die volgens de FAO wereldwijd zo'n 6,1 miljoen ton groenten en fruit per jaar bedraagt.

Sandra Mañas, innovatietechnicus bij Sanifruit en expert in tomaten, presenteerde een simulatie van verliezen bij een bedrijf met gemiddeld 3,5% tomatenverlies. Ze besprak de belangrijkste problemen zoals schimmels, bacteriën, rot, uitdroging en cracking, en hoe Sanifruit deze aanpakt met producten als SaniTomato en de biostimulant Silcover. In een praktijkproef bij klant Campojoyma leidde het gebruik van SaniTomato tot een vermindering van 50% in rot en 45,5% in uitdroging.

Rebeca Ramos en Laura Hidalgo van het technologieteam van Tecnova toonden aan hoe een juiste behandeling van paprika's met SaniPepper infecties door botrytis met 48,1% en door Erwinia met 45,5% kan verminderen. Voor courgettes, een belangrijk exportproduct uit Almería, liet Hidalgo zien dat SaniCchini effectief is tegen schimmels, bacteriën, verlies van stevigheid, uitdroging en koudebeschadiging.

Al 37 jaar ondersteunt Sanifruit telers en exporteurs in de AGF-sector bij het verlengen van de houdbaarheid, verbeteren van het uiterlijk, verminderen van klantklachten en verhogen van klanttevredenheid en winstgevendheid.

Voor meer informatie:
Sanifruit
[email protected]
www.sanifruit.com

Publicatiedatum: