Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Drie telers testen plaagbestrijding door biodiversiteit

In de Bommelerwaard en Tielerwaard loopt momenteel een project dat voor veel tuinders van belang kan zijn: "Natuurlijke plaagbestrijding met biodiversiteit in en om de kas". Drie glastuinders uit de regio doen mee aan dit onderzoek van de WUR.

"Dit najaar zijn er stroken ingezaaid met inheemse mengsels en zijn verschillende struiken gepland. Dat moet nu gaan kiemen en groeien," vertelt paprikakweker Nieki van der Burg op de website van het Glastuinbouwpact Bommelerwaard & Tielerwaard. Het doel van het project is helder: "Het idee is dat als je een goede biodiversiteit rondom de kas kan creëren, je minder problemen hebt in de kas. De stroken vormen een buffer, die luizen en trips buiten zou moeten houden."

Naast paprikateler van der Burg doet ook aardbeienteler Van Tuyl mee, zo bleek dit weekend tijdens Kom in de Kas.

Op zoek naar alternatieven
"Chemische bestrijding wordt steeds beperkter. Wij zoeken daarom naar alternatieven. En dan is zo'n strook ook nog mooi voor de omwonenden. Hiervoor zaaiden we bio-mengsels, wat ook gevraagd werd vanuit een aantal certificaten. Nu is het goed dat we onderzoeken welke inheemse soorten ook effectief zijn als het gaat om plaagbestrijding."

Dit project is een vervolg op het eerdere project Landschappelijk Inpassing Glastuinbouw. Benieuwd naar deze resultaten? Bekijk ze hier.

Bron: Glastuinbouwpact Bommelerwaard & Tielerwaard

Publicatiedatum: