Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Great Lakes Greenhouses sprong in op acute marktvraag

"Onze eigenaar durfde fors op te schalen in de biologische paprikateelt"

De mogelijkheid om hun eigen planten te vermeerderen geeft Great Lakes Greenhouses volledige controle over de kwaliteit vanaf het allereerste begin. "Wij zorgen ervoor dat alleen de beste planten onze groeicyclus ingaan, wat zich vertaalt in kwaliteitsproducten die onze klanten binnen 12 tot 24 uur na de oogst bereiken", zeg Jeff Richardson, Vice President Sales. Deze gestroomlijnde operatie wordt ondersteund door strenge voedselveiligheidsmetingen en biologische certificeringsprogramma's, waaronder van Primus, EcoCert, Pro-Cert en het USDA.

Great Lakes Greenhouses is al meer dan vier decennia actief in de glastuinbouwsector. Het bedrijf werd in 1983 opgericht door Paul Dyck en begon als een bescheiden kas van 1 hectare in Leamington, Ontario. Vandaag de dag is die visie uitgegroeid tot een uitgestrekt bedrijf van 47 hectare, bekend van de teelt van zaadloze komkommers, snackkommers en biologische paprika.

Het helpt om een familiebedrijf te zijn
"We zijn meer dan alleen een bedrijf; we zijn een familie," benadrukt Jeff. "Omdat we een familiebedrijf zijn, kunnen we ongelooflijk snel inspelen op de behoeften van de markt. Toen onze partners aangaven dat er dringend vraag was naar biologische paprika's, hebben we snel gehandeld door onze biologische teelt om te schakelen van tomaten en paprika's naar uitsluitend paprika's."

Dit reactievermogen is een concurrentievoordeel gebleken voor het bedrijf. "Door ons alleen op biologische paprika's te richten, hebben we niet alleen aan de verwachtingen van onze partners voldaan, maar deze zelfs overtroffen. Het gaat om luisteren naar onze klanten en leveren wat ze nodig hebben zonder concessies te doen aan de kwaliteit."

Een doorbraakjaar voor biologische paprikateelt
Het jaar 2024 betekende een belangrijke mijlpaal voor Great Lakes Greenhouses, met name op het gebied van biologische paprikateelt. "Veel telers hadden moeite met het produceren van biologische paprika's van hoge kwaliteit, wat leidde tot een tekort op de markt," merkt Jeff op. "In plaats van dit als een uitdaging te zien, zagen wij een kans. Onze eigenaar nam de gedurfde beslissing om alle 11 hectare van onze biologische teelt te wijden aan paprika's."

Deze strategische verschuiving wierp zijn vruchten af en de partners waren blij met de grotere opbrengst en de betrouwbare levering. "We namen een berekend risico en de resultaten spreken voor zich. Onze partners waren ongelooflijk dankbaar voor ons vermogen om in te springen."

Biologische bestrijding
"Tussen de groeicycli door ontsmetten we elke pot enkele uren met stoom bij 90°C om ziekteverwekkers en ongedierte te elimineren," legt Juan Lopez, teeltmanager bij Great Lakes Greenhouses, uit. "Daarna mengen we het substraat grondig voor een optimale verdeling van voedingsstoffen en beluchting."

"In plaats van te vertrouwen op chemicaliën, laten we nuttige insecten los, zoals Swirski (Amblyseius swirskii) om trips en wittevlieg te bestrijden, Colemani (Aphidius colemani) tegen bladluizen en Persimilis (Phytoseiulus persimilis) om spint te bestrijden," vertelt Juan. "Het is een natuurlijke, duurzame manier om onze gewassen te beschermen."

"Ons druppelirrigatiesysteem optimaliseert het watergebruik, zodat de planten de juiste hoeveelheid vocht krijgen, terwijl verspilling tot een minimum wordt beperkt. Door onze planten regelmatig te snoeien, verbeteren we de luchtcirculatie, verminderen we het risico op ziekten en verbeteren we de kwaliteit van het fruit. We proberen een omgeving te handhaven die natuurlijke bestuivers ondersteunt en onze zorgvuldige behandeling na de oogst zorgt ervoor dat onze paprika's de consument in topconditie bereiken."

Met het succes van de uitbreiding van biologische paprika's bereidt Great Lakes Greenhouses zich voor op de introductie van nieuwe verpakkingsopties om aan de vraag van de consument te voldoen. "Ons vermogen om een echte biologische groene paprika te produceren stelt ons in staat om de gewilde stoplichtverpakking aan te bieden waar onze partners om hebben gevraagd," zegt Jeff.

Voor meer informatie:
Jeff Richardson, Vice President Verkoop
Great Lakes Greenhouses
[email protected]
greatlakesg.com