Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Liefdeskomkommertijd: in de krant, op tv, en straks aan het diner

Een speciaal diner voor Valentijnsdag? Twee Nederlandse telers produceren 'hartjeskomkommers'. Niet nieuw, wel leuk. In de aanloop naar Valentijnsdag haalden de speciale komkommers de krant, en ook waren ze op tv, bij Editie NL op RTL.

Teler Snack Producs zag zijn komkommers voorbij komen in de uitzending

De telers plaatsen de laatste dagen van de groei zorgvuldig een hartvormige transparante huls om de snackkomkommers. Deze groeit vervolgens uit tot een hartvormig komkommertje. Ook hebben de komkommers een donkere schil, wat bij komkommers meer smaak betekent.

De speciale komkommers worden door Rungis uitsluitend geleverd aan restaurants en cateringbedrijven, maar ook aan strandtenten en pannenkoekenhuizen als die er naar vragen. Voor particulieren zijn de komkommers niet verkrijgbaar.

Het AD sprak Niels van den Berg van Rungis erover. Speciaal voor Valentijnsdag is er naast de hartjeskomkommer overigens ook nog de eetbare roos, deelt hij. "Erg geliefd in deze periode", zegt Van den Berg. "Denk daarbij niet dat je een hap van een roos op steel neemt, maar aan de blaadjes; die kunnen in verschillende gerechten worden verwerkt. Eerlijk gezegd voegen ze niet veel toe aan de smaak, maar het heeft wel iets. Wat dacht je als je met Valentijnsdag een cocktail krijgt met rozenblaadjes erin? Leuk toch?"

Bron: Rungis

Publicatiedatum: