Op donderdag 14 november houdt Platform Tuinbouwreststromen een bijeenkomst voor telers en ondernemers die meer uit reststromen willen halen.
Verschillende presentaties laten zien wat je met reststromen kunt doen, en op de netwerkmarkt kun je deze oplossingen zien, voelen en proeven.
Klik hier om je aan te melden
Programma
14:00 uur Ontvangst
14:15 uur Welkom en introductie
14:35 uur Presentatie Platform Tuinbouwreststromen door Willem van Hoof
- Welke ketens zijn er de afgelopen jaren gebouwd?
- Hoe zijn deze ketens ontwikkeld, d.m.v. welk proces?
- Concrete voorbeelden van ketens
15:00 uur Telers aan het woord
15:10 uur Toelichting inspiratiesessies
15:15 uur Korte pauze
15:30 uur Inspiratiesessie – Ronde #1
De aanwezigen worden verdeeld en sluiten aan bij de sessie van hun keuze, waarbij ze vooraf hun voorkeur aangeven.
1. Plasticvrije teelt – Greenport West-Holland
2. Reststromen als warmtebron – Carbo Culture
3. Tomaten reststromen fermenteren tot houdbare pasta – GoFood/Keep Food Simple/HAN university of applied sciences
15:50 uur Inspiratiesessie – Ronde #2
De aanwezigen worden verdeeld en sluiten aan bij de sessie van hun keuze, waarbij ze vooraf hun voorkeur aangeven.
1. Plasticvrije teelt – Greenport West-Holland
2. Reststromen als warmtebron – Carbo Culture
3. Tomaten reststromen fermenteren tot houdbare pasta – GoFood/Keep Food Simple/HAN university of applied sciences
16:10 uur Afronding inspiratiesessies
16:15 uur Feedback uit de zaal
16:20 uur Keynote spreker Ruben Bringsken
Directeur Jamael Food Group & Voorzitter VIGEF
16:50 uur Afronding en afsluiting
17:00 uur Reststromen markt en borrel met hapjes en drankjes
Kraampjes met concrete voorbeelden van reststromenverwaardig
18:30 uur Afsluiting
Bron: Platform Tuinbouwreststromen