Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Australische telers presenteren chocoladepaprika en roze custardappel

In Bowen, in het noorden van Queensland, heeft onderzoekslandbouwkundige en plantenveredelaar Levon Cookson de afgelopen vijf jaar een gloednieuwe 'chocolade' paprika geteeld. Deze zijn chocoladekleurig, maar smaken niet naar chocolade.

Cookson: "Ze nemen de klassieke paprika en transformeren het tot een dubbel zo zoete variant. Hopelijk moedigt dit meer mensen aan die het normaal niet eten, om het eens te proberen."

Vijfentwintig jaar geleden verscheen er op het teeltbedrijf van Bob en Janelle Martin in de Glass House Mountains van Queensland een buiten het seizoen vallende custardappel op een enkele tak van een enkele boom. Door deze variëteit te onderzoeken, gingen ze verder met het telen van de PinksBlush custardappel, die, in tegenstelling tot de twee hoofdvariëteiten die overwegend groene schillen hebben, rijpt met een roze-rode tint. Deze variëteit biedt een kleurrijk contrast met de standaard groene custardappels.

Decennialang hebben het Queensland Department of Agriculture en Custard Apples Australia gewerkt aan de veredeling van roze- en roodschillige variëteiten. Na een lange en uitdagende reis, gekenmerkt door mislukkingen en mutaties, zijn ze nu dichterbij commerciële lanceringen gekomen.

Bron: abc.net.au

Publicatiedatum:

Gerelateerde artikelen → Zie meer