Politici wijzen op belang duidelijkheid voor glastuinbouwsector

De glastuinbouw is één van de thema's die voorbijkomt tijdens de Tweede Kamerverkiezingen. Lokale kandidaten Jenny Vermeer (CDA), Peter Valstar (VVD), Iris Vrolijks (GL-PvdA) en Jasper van der Voort (Fvd) praten erover bij Aan Tafel. Bij de WOS is te lezen dat een partijgenoot van Iris heeft gezegd dat Nederland zonder glastuinbouw kan. Zij wil echter vooral benadrukken dat het "belangrijk is om de tuinbouwsector helder te maken, wat de regels voor de komende jaren zijn."

Peter heeft is het met haar eens dat de sector moet verduurzamen, want er is niet oneindig gas beschikbaar. Volgens hem is de glastuinbouw innovatief, mits daar de tijd voor is. Volgens Peter is het belangrijk dat de glastuinbouw meer tijd krijgt om projecten als aardwarmte op te zetten. Jenny is het met hem eens: "Iedereen is er van overtuigd dat we naar Rome moeten, maar de weg naar Rome kan verschillen en het tempo waarop ook. Wat er nu gebeurt door veel linkse partijen is dat het perspectief wordt weggenomen."

Ook Jasper vindt de glastuinbouw innovatief, maar vindt dat de andere partijen vergeten dat "aardgas de levensader van de glastuinbouw" is. Volgens hem is het nog niet zeker genoeg dat een kwekerij kan draaien op aardwarmte, daarom is het belangrijk dat ze het gas uit Groningen gebruiken en de mensen daar goed compenseren voor het eventuele leed.

Hier is het hele artikel te lezen bij de WOS.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.