Tuinbouw gepresenteerd aan breed publiek in Emmen

Ondernemend Emmen (de belangenbehartiger voor ondernemers in de regio Emmen) organiseert elk jaar een open bedrijvendag. Deze dag biedt ondernemers in Emmen een mooie kans om hun bedrijf, diensten of producten onder de aandacht te brengen bij het grote publiek. Een kijkje achter de schermen is tevens een kans om mensen te interesseren voor een baan of opleiding. Stichting Tuinbouw Promotie Emmen was ook present op zaterdag 4 november, met hulp van de opleiding Teelt & technologie van het Zone College.

Nieuw dit jaar was het BedrijvendagSpel. Om scholieren en studenten te enthousiasmeren voor een bezoek aan de bedrijven in Emmen was een leuke wedstrijd uitgezet. Via een handige, AVG-proof app konden deelnemers laten zien dat ze de bedrijven hadden bezocht. Hierbij konden de scholieren en studenten mooie prijzen winnen.

Ook Stichting Tuinbouw Promotie Emmen greep deze kans aan om zich te presenteren aan alle belangstellenden. Hierbij werd de samenwerking gezocht met de opleiding Teelt & technologie van het Zone.college uit Zwolle.

Omdat de tuinbouwbedrijven van Erica te ver uit de route van de open bedrijvendag lagen, zorgde de opleiding Teelt & technologie ervoor dat de GMEC (het rijdend klaslokaal van het Zone.college) op een parkeerplaats in de route werd geplaatst.

In de GMEC ontvingen Inge de Vries van Drenthe Growers BV en Marleen Weber van Weber Stekcultures en Bertus Boer en Gé Verbeek namens het Zone.college alle belangstellenden. Deze konden op de grote videoschermen van de GMEC een film bekijken waarin de nieuwste technieken in de tuinbouw werden gepresenteerd. Ook konden bezoekers via de Augmented- en Virtual Reality brillen bijna live rondlopen in een tomatenkas. Bezoekers konden de drones is de GMEC besturen, waarbij werd verteld over de nieuwste toepassingen van drones in de tuinbouw en boomteelt. Ook werd volop gebruik gemaakt van de simulatoren die in de GMEC staan.
Het was een mooie dag (ondanks het slechte weer) waarbij het de hele tijd gezellig druk was in de GMEC.

De tuinbouwbetrokkenen vinden het mooi om te zien dat het bedrijfsleven en de opleiding (Teelt & technologie van het Zone.college) begrijpen dat ze elkaar nodig hebben, en daarom samen deze kans aangrijpen om zich op deze mooie manier te presenteren aan het grote publiek.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.