Teddy Tomaat in actie voor gentechvrij voedsel

De campagne Houd ons Voedsel Gentech Vrij heeft een aantal nieuwe acties uitgerold in de strijd tegen gentech in voedsel. Bij monde van Teddy Tomaat klinkt de oproep: "Kom nú in actie voor het te laat is!"

"Dit is een belangrijke oproep aan iedereen in de biologische sector; vertel onze politici dat ze onze keuzevrijheid moeten behouden", lichten de initiatiefnemers toe.

Het Europees Parlement debatteert over een nieuwe wet voor nieuwe GMO's zonder voorafgaande veiligheidscontroles, verplichte traceerbaarheid en etikettering op het eindproduct. Dit zou betekenen dat genetisch gemodificeerd voedsel ongetest en zonder etiket op onze velden en borden zou kunnen verschijnen. "Vraag de Europarlementariërs om strikte regelgeving voor alle nieuwe GMO's te steunen om onze keuzevrijheid, gezondheid en milieu te behouden!"

Waarom is dit belangrijk?
In juli publiceerde de Europese Commissie een voorstel om nieuwe GMO's, die zij nieuwe genomische technieken (NGT's) noemen, uit te sluiten van de goedkeuringsprocessen van de bestaande EU-GMO-wetgeving. Het voorstel wordt deze weken besproken door het Europees Parlement. Volgens de huidige regels zijn oude en nieuwe GMO's onderworpen aan EU-goedkeuring, wat een risicobeoordeling voor de menselijke gezondheid en het milieu, transparantie voor producenten en boeren en duidelijke etikettering voor consumenten waarborgt. "Het loslaten van deze regels brengt keuzevrijheid voor boeren en consumenten in gevaar! Kom dus nu in actie. Wij hebben het recht om te beslissen wat we eten en verbouwen op onze velden!"

Op 29 november gaat men actievoeren in Brussel.

De campagne Houd ons Voedsel Gentech Vrij is een initiatief van de Biowinkelvereniging en wordt ondersteund door Bionext, Udea, Foodcoop Odin, De Bolster, Stichting Demeter, Groenboerenplan, Demeter Internationaal, Stichting Warmonderhof, Ekoplaza, Velt, Stichting Zaadgoed, Greenpeace, Gimsel Rotterdam, Organicseeds.nl, Buizer Advies, Caring Farmers, Biohuis, Sustainable Food Supply Foundation, BioNederland & Rineke Dijkinga. Op het gezamenlijke platform www.mijnetenmijnkeuze.nl wordt alle informatie rondom dit thema gedeeld.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.