Wat betekent duurzaamheidsrichtlijn CSRD voor mijn bedrijf?

Wat betekent de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) voor een glastuinbouwbedrijf? Over deze EU-richtlijn organiseert de Topsector Tuinbouw en Uitgangsmaterialen op 23 november van 10:00 tot 13:30 uur een conferentie in het Hortiversum in Zoetermeer. Glastuinbouwondernemers die meer willen weten over deze nieuwe regelgeving en de impact ervan op hun bedrijf, kunnen zich tijdens het event laten informeren door experts.

Zo zal Carla Kivits, strategisch adviseur bij Schuttelaar & Partners, vertellen wat CSRD en due diligence betekenen voor de glastuinbouw. Zij begeleidt momenteel verschillende bedrijven bij de voorbereiding op de CSRD: van een dubbele materialiteitsanalyse tot het ontwikkelen van een CSRD-actieplan. Jennifer Muller, manager Duurzaamheid bij het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL), houdt een presentatie over verduurzaming door ketensamenwerking. Maaike Fleur, programmamanager Duurzame Ontwikkeling bij Royal FloraHolland, zal uitleggen hoe een bedrijf duurzaamheid meetbaar en inzichtelijk kan maken.

Verder zal vanuit RVO en de topsector duidelijk gemaakt worden welke relevante regelingen er zijn in het kader van de CSRD. Doel van de bijeenkomst is ook om ondernemers inzicht te geven in best practices van anderen binnen de sector.

Hier is het mogelijk om aan te melden. Ook is daar meer informatie te vinden.

Bron: Glastuinbouw Nederland


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.