VBT-cijfers week 45

Prijzen aardbei en komkommer stijgen nog even door

Met de eerste belichte komkommers op de markt is de komkommerprijs blijven stijgen. De VBT-middenprijs over week 45 kwam uit op 81,7 eurocent per stuk. Een prijs die bijna twee keer zo hoog is als het vijfjarig gemiddelde. Ook de tomaten- en paprikaprijzen liggen boven dat vijfjarig gemiddelde, al is hier geen sprake van de harde prijsstijging zoals bij komkommer.

De middenprijs voor losse tomaten bij de veilingen van het Verbond van Belgische Tuinbouwcoöperaties steeg heel lichtjes tot 1,11 euro per kilo. Trostomaten leverden gemiddeld 1,53 euro per kilo op.

Het traditionele paprikaseizoen is klaar. Steeds meer kassen worden geruimd voor de teeltwisseling. De paprika's komen uit import. De middenprijzen voor zowel geel (38 eurocent), groen (58 eurocent) en rood (afgerond 80 eurocent) daalden.

De slateelt gaat de kas weer in. Voor kropsla zit de prijs in de lift, anders dan vorig jaar, toen begin november de prijs juist wegzakte. De stuksprijs in week 45 kwam uit op 63 eurocent.

De harde stijging van de aardbeienprijs is iets afgeremd, maar met een middenprijs van 8,92 euro per kilo is de middenprijs nog altijd hoog. De afgelopen jaren begon de prijs vanaf dit moment weer iets te zakken.

Alle cijfers zijn hier na te kijken: www.vlaanderen.be/landbouwcijfers.
De VBT-cijfers over week 45 zijn hier te zien voor groenten en fruit.


Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.