180 studenten doen mee aan CollegeTour Aalsmeer

Op dinsdag 21 november zetten een aantal glastuinbouwbedrijven in regio Aalsmeer hun deuren open voor 180 studenten van de mbo-opleidingen Elektro- en Installatietechniek van het NOVA College uit Hoofddorp. Doel is de studenten te verrassen met alle techniek in de glastuinbouw. Ook is het doel om hen te triggeren voor een stageplaats en misschien zelfs wel een carrière in de sector.

Onder andere Mopabloem, Schenkeveld Tomaten en Zwet Tulips doen mee aan deze dag. Ook enkele van hun techniekleveranciers zijn aanwezig om uitleg te geven over de systemen. Gedurende het schooljaar krijgen de studenten diverse presentaties in de klas, werken ze aan een opdracht en brengen zij in juni 2024 een bezoek aan de internationale tuinbouwvakbeurs GreenTech in RAI Amsterdam. Zij nemen daar deel aan Horti Talent Day.

CollegeTour is programma waarbij diverse mbo-onderwijsinstellingen uit de regio glastuinbouwbedrijven bezoeken met als doel om meer technisch talent te interesseren voor de glastuinbouwsector. CollegeTour is een initiatief van Glastuinbouw Nederland, Greenport Aalsmeer, AVAG en VNO-NCW West en vindt plaats in de regio’s Aalsmeer, Westland, Oostland en Noord-Holland Noord.

Bron: Greenport Aalsmeer


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.